изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 06:31 EEST
Сексът по първи петли чисти "лошия" холестерин    
Любопитно По­за­та "ез­дач­ка" за­ме­ня тре­ни­ров­ки­те на кръ­во­нос­ни­те съ­до­ве с кон­т­рас­тен душ

На­ме­рен е ана­лог на ле­кар­с­т­ва­та, по­ни­жа­ва­щи ни­во­то на "ло­шия" хо­лес­те­рин в кръв­та, съ­об­ща­ва френ­с­ко­то ме­ди­цин­с­ко спи­са­ние Prescrire. Ила­чи­те мо­же да бъ­дат за­ме­не­ни с ре­до­вен секс в 4 сут­рин­та!

На­ис­ти­на из­с­ле­до­ва­те­ли­те са съг­лас­ни, че да се съ­бу­диш по то­ва вре­ме не е лес­но. Да­же ако се ори­ен­ти­раш към трик­рат­но лю­бе­не сед­мич­но. Ето за­що е най-доб­ре пър­во да про­ве­ри­те как сто­ят не­ща­та с ар­те­ри­ал­но­то ви на­ля­га­не и да из­с­лед­ва­те ни­во­то на хо­лес­те­ри­на си.

Как­во тряб­ва да зна­е­те...

...за ар­те­ри­ал­но­то на­ля­га­не. То се из­мер­ва ня­кол­ко пъ­ти през де­ня и нак­рая се оп­ре­де­ля сред­на­та ве­ли­чи­на. За по­ви­ше­но се смя­та по­ка­за­ние 130/85 мм жи­ва­чен стълб и по­ве­че.

...за об­що­то ни­во на хо­лес­те­ри­на.

5,2 мм/л, или 200 мг/дл и по-нис­ко - нор­мал­но

5,3-6,5 мм/л, или 205-250 мг/дл - нез­на­чи­тел­но пре­ви­ше­ние, но ве­че има риск от раз­ви­тие на ате­рос­к­ле­ро­за

6,6-8 мм/л, или 255-300 мг/дл - вре­ме е ни­во­то на хо­лес­те­ри­на да се на­ма­ли с ди­е­та. Ако след 3-6 ме­се­ца ня­ма ус­пех, ще се на­ло­жи да пи­е­те пред­пи­са­ни­те ви ле­кар­с­т­ва

По­ве­че от 8 мм/л, или над 300 мг/дл - по­ло­же­ни­е­то е тре­вож­но! На ме­ди­цин­с­ки език то­ва се на­ри­ча из­ра­зе­на хи­пер­хо­лес­те­ри­не­мия. Хо­лес­те­ри­нът се нат­руп­ва по вът­реш­ни­те сте­ни на кръ­во­нос­ни­те съ­до­ве, за­пуш­вай­ки ги.

Ар­те­ри­ал­но­то на­ля­га­не и хо­лес­те­ри­нът мо­же да за­поч­нат да се по­ви­ша­ват от 35-40 го­ди­ни.

...за съ­до­ве­те. До­се­га се смя­та­ше, че най-доб­ра­та тре­ни­ров­ка за съ­до­ве­те са про­це­ду­ри­те от ро­да на кон­т­рас­т­ния душ: под дей­с­т­ви­е­то на сту­да съ­до­ве­те се сви­ват, от го­ре­що­то се раз­ши­ря­ват и та­ка не гу­бят ес­тес­т­ве­на­та си елас­тич­ност. Спо­ред френ­с­ки ме­ди­ци оба­че кон­т­рас­т­ния душ на­пъл­но мо­же да бъ­де за­ме­нен от оп­ре­де­ле­ни сек­су­ал­ни по­зи. За же­ни­те - по­за­та "ез­дач­ка", за мъ­же­те - "ла ваш".


Ко­мен­ти­ра кар­ди­о­ло­гът д-р Ва­лен­тин ПО­ПОВ:
- На­ис­ти­на по вре­ме на по­ло­во сно­ше­ние сър­це­то и съ­до­ве­те по­лу­ча­ват на­то­вар­ва­не, над­ви­ша­ва­що три пъ­ти оби­чай­но­то. Най-го­ля­мо нап­ре­же­ние из­пит­ват ар­те­ри­и­те, по-точ­но тях­на­та вът­реш­на об­вив­ка. Ней­ни­ят до­лен слой - ен­до­те­лий, за­поч­ва ся­каш да виб­ри­ра и "нас­т­ръх­ва", пос­те­пен­но от­х­вър­ляй­ки от се­бе си из­лиш­ни­те нас­ло­е­ния - ате­рос­к­ле­ро­тич­ни­те от­ло­же­ния на хо­лес­те­рин. Аз оба­че не бих пре­по­ръ­чал та­ка­ва тре­ни­ров­ка на съ­до­ве­те да се пра­ви точ­но в ран­ни­те сут­реш­ни ча­со­ве. Важ­но е - но то­ва се от­на­ся все пак за хо­ра­та над 60, да от­ло­жат сек­су­ал­ния кон­такт, ако чув­с­т­ват, че кръв­но­то им на­ля­га­не е по­ви­ше­но.
http://www.blitz.bg/
Кое е най-доброто време за секс?
Няколко вида женски оргазми, за които мъжете трябва да знаят /18+/
Какво издават секс позите за вас
Само 8% от жените са равнодушни към оралния секс /18+/
Какво издава любимата ви секс поза за вас /18+/
80% от футболистите са луди по позата “задна прашка”
Пет причини, поради които не получавате
Кои зодии изневеряват най-много оргазъм
Най-добрата поза за забременяване /18+/
Секс пози за бърз оргазъм
Неговият стил в секса


 


Сходни връзки

Сексът по първи петли чисти "лошия" холестерин | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди