изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 19:32 EET
НАД 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА КУПА "ДЕНКОВА-СТАВИСКИ"    
СпортОколо 200 състезатели от 21 държави ще участват във второто издание на международния турнир, носещ имената на най-успешни спортисти във фигурното пързаляне в България - Албена Денкова и Максим Стависки - Купа "Денкова-Стависки". Надпреварата ще се проведе от 29-и ноември до 1-и декември в Зимния дворец. Състезанието е част от официалния календар на Международния кънки съюз (ISU). Това е единственият международен турнир по фигурно пързаляне в България, като oрганизатор на форума е кънки-клуб "Денкова-Стависки".

Поради ангажиментите си в Русия Албена Денкова вероятно няма да може да присъства на турнира. Заявки за участие има от Франция, Финладния, Узбекистан, Австрия, Италия, Монако, Турция, Индия, Германия, Швеция, Унгария, Ирландия, Латвия, Русия, Дубай, Хонгконг, Сърбия, Румъния и Великобритания. България ще участва с 55 състезатели. За сравнение миналата година в турнира са участвали 105 фигурнисти от 16 държави. "Такъв турнир се организира доста трудно. БФКънки ни помага с каквото може. Поема разходите по леда, като за него се заплаща 170 лева на час", каза Христо Турлаков, член на УС на родната централа. Въпреки че турнира се провежда едва за втора поредна година, интересът от елита във фигурното пързаляне към "Купа Денкова-Стависки" е огромен. Състезанията ще се проведат в рамките на 3 дни от 09:00 сутринта до 22:00 вечерта на пързалката в Зимния дворец: 29-ти ноември - състезатели от 5 до 13 годишна възраст 30-ти ноември - кратка програма мъже и жени, юноши и спортни девойки 01-ви декември - волна програма мъже и жени, юноши и спортни девойки. Състезанието е със свободен вход. Клуб "Денкова-Стависки" е създаден през 2003-а година и в момента в него тренират около 30 фигуристи. За миналата година представителите му са спечелили 107 медала, от които 51 златни от международни турнири. Организаторите имат желание надпреварата да стане традиционна. България е домакин на световно юношеско първенство по фигурно пързаляне през март 2014-а година.

 


Сходни връзки

НАД 200 СЪСТЕЗАТЕЛИ ЗА КУПА "ДЕНКОВА-СТАВИСКИ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди