изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:56 EET
РОДИ СЕ НОВА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ    
СпортСъздадена бе нова федерация по вдигане на тежести - Европейска конфедерация по вдигане на тежести (ЕКВТ) и в нея членуват само страни от Европейския съюз (ЕС). Сред 28-те държави учредителки е и България, като президентът на родната централа Неделчо Колев влезе в Управителния съвет.

За шеф на ЕКВТ бе избран французинът Марк Андрио, председател на френската централа. "Тази организация не е алтернатива на Европейската федерация, идеята е да прави свои състезания и да помага за развитието на нашия спорт - разясни Колев по телефона от Рим, където бе заседанието на представителите на националните централи. "Новата конфедерация на Европа е под егидата на Международната федерация, която бе изпратила свой представител. Тук се отдаде почит на починалия наскоро бизнесмен Младен Мутафчийски, който бе в управата на нашите щанги", каза Колев. Първите състезания на ЕКВТ са планирани за догодина, като ще бъдат само за юноши и девойки до 20 години. След това се предвижда организирането и на европейски първенства за мъже и жени.

 


Сходни връзки

РОДИ СЕ НОВА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ВДИГАНЕ НА ТЕЖЕСТИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди