изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 09:30 EEST
НОВИНИ ЗА ГРАНДОВЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ЗА ГРАНДОВЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


МАН СИТИ ЗАПОЧВА ОФАНЗИВА ЗА КАСИЙЯС

 

Мениджърът на Манчестър Сити Мануел Пелегрини иска да има в състава си легендата на Реал (Мадрид) Икер Касийяс. Чилийският специалист е загубил доверието си в Джо Харт след неубедителните му изяви в последните седмици и се надява от следващия сезон да замени английския национал с Касийяс, когото познава отлично от престоя си на "Сантиаго Бернабеу".

Според "AS" Пелегрини вече е представил пред ръководството на Сити списък с набелязаните от него вратари. Под номер 1 в списъка е именно Касийяс, който и този сезон е резерва на Диего Лопес в първенството и играе само в Шампионската лига.

 

 

АСТЪН ВИЛА СПЕЧЕЛИ ТОЧКА, ТОНЕВ ИГРА ПОЧТИ ЧАС

 

Горещото мидландско дерби между Уест Бромич и Астън Вила завърши без победител - 2:2. Двата тима изиграха доста динамичен двубой, като си поделиха по едно полувреме. През първата част домакините на "Дъ Хоутърнс" взеха преднина от два гола, но през втората гостите демонстрираха характер и стигнаха до равенството. Българският нападател на "виланите" Александър Тонев започна мача като титуляр и остана на терена до 57-ата минута, като се отличи с няколко хубави далечни удара.

Уест Бромич набързо взе преднина от два гола. Още в 3-ата минута Шейн Лонг получи прекрасен дълъг пас от Крис Брънт, овладя по перфектен начин пред наказателното поле и прати топката в мрежата за 1:0. В 11-ата минута отново Лонг се възползва от невероятна грешка на Леандро Бакуна, който върна неразчетено и подари топката на ирландеца, който напредна и с техничен прехвърлящ удар направи 2:0. Отборът на Астън Вила изглеждаше стъписан, но все пак опитваше от време на време да поглежда към вратата на съперника, а Александър Тонев бе един от най-активните за своя тим, като на няколко пъти опита далечни изстрели, които обаче попадаха право в ръцете на вратаря. Либор Козак пък уцели гредата в 24-ата минута.

През второто полувреме обаче Астън Вила изглеждаше преобразен отбор. Гостите показаха, че няма да се примирят с този резултат и в 56-ата минута дойде първата възможност за гол, но удар на Анреас Вайман бе спасен от вратаря. В 67-ата минута усилията на "виланите" дадоха резултат и при едно центриране в наказателното поле ВАйман свали с глава за Ел Ахмади, който отблизо отбеляза и върна отбора си в мача - 2:1. Осем минути по-късно гостите стигнаха и до изравняване. Ашли Уестууд овладя една изчистена топка пред наказателното поле и с прекрасен изстрел не остави шансове на вратаря за 2:2.

До края и двата тима опитаха да стигнат до победата, но повече голове не паднаха и двата тима трябваше да приемат равенството, което може би бе и най-справедливият резултат. Така отборите поделиха по една точка и остават в средата на таблицата, съответно на 11-а и 12-а позиция с по 15 точки в актива си.

 

 

И МОУРИНЬО ВАДИ ПАЧКИТЕ ЗА ПОГБА

 

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо е поредният наставник, който желае да има в състава си младия талант на Ювентус Пол Погба. Португалецът ще опита да привлече френския футболист на "Стамфорд Бридж" през зимната пауза. Според информациите той е разговарял по въпроса със собственика Роман Абрамович, който е готов да му даде 60 милиона евро за закупуването на играча.

От Ювентус за момента категорично отказват да се разделят с Погба, който се превърна в основен играч в състава на Антонио Конте. Младокът също на няколко пъти заяви, че няма никакво желание да се разделя с "бианконерите". Въпреки това, ако в клуба наистина пристигне подобна мегаоферта за него, шефовете едва ли ще се колебаят много, преди да се съгласят с неговата продажба. Според някои информации, от Челси смятат да се разделят с някой от опорните си халфове - Джон Оби Микел, Майкъл Есиен или Рамиреш, и това е причината Моуриньо да желае да привлече Погба. Освен от Челси интерес към Погба има и от Пари Сен Жермен, който също готви мегаоферта за младока.

 

 

МАНДЖУКИЧ НЕ ЗАМИНА С БАЙЕРН ЗА МОСКВА

 

Футболистите на европейския клубен шампион Байерн (Мюнхен) отлетяха за Москва, където днес им предстои гостуване на местния ЦСКА в мач от груповата фаза на Шампионската лига. В последния момент от състава на баварците отпадна Марио Манджукич. Хърватският национал има мускулна травма и треньорският щаб реши да го остави в Мюнхен. Вместо Манджукич, Джосеп Гуардиола взе в състава 18-годишния американски нападател Джулиън Грийн. Младокът играе за втория отбор на Байерн и през този сезон има 15 гола и 5 асистенции в Регионалната лига.

Байерн е лидер в група "D" на Шампионската лига с пълен актив от 12 точки и вече се класира за осминафиналите.

 

 

 

РОМА ОТНОВО СТЪПИ НАКРИВО

 

 

Отборът на Рома вече трети мач не може да стигне до победата в Серия "А". "Вълците" записаха трето поредно равенство в домакинството си на Каляри от 13-ия кръг на първенството. Мачът завърши 0:0, а огромна вина за това има вратарят на гостите Влада Аврамов, който направи блестящ мач и отрази всичко, с което домакините опитаха да го притеснят. Римляните играха отново без контузения си капитан Франческо Тоти и явно в негово отсъствие отборът изпитва трудности в отбелязването на голове, а с това равенство Рома пропусна да се върне на върха в класирането и остава втори.

Рома доминираше още от началните минути и зареди атака след атака към вратата на съперника. В 4-ата минута Жервиньо направи страхотен пробив през петима защитници на съперника и изскочи очи в очи с вратаря, но ударът му бе спасен. Минута по-късно Майкон напредна отдясно и стреля, но над вратата. В 13-ата минута Алесандро Флоренци отправи страхотен изстрел от движение, но отново топката отлетя над напречната греда. В 30-ата минута и Миралем Пянич опита точността си отдалеч, но и неговият удар облиза гредата от външната страна. В 39-ата минута пък Кевин Строотман пропусна може би най-доброто положение до този момент, като изскочи зад защитата, но отблизо не успя да преодолее Влада Аврамов. Каляри пък действаше предимно на контраатаки, като рядко стигаше до сериозни голови опасности. В 33-ата минута гостите можеха да вгорчат живота на своя съперник, след като Виктор Ибарбо отправи хубав изстрел в наказателното поле, но и Морган Де Санктис показа чудесен рефлекс и спаси.

Натискът на Рома продължи и в началото на второто полувреме. Още в 48-ата минута Флоренци отправи страхотен удар от воле, но Аврамов с ново невероятно спасяване опази вратата си. Три минути по-късно стражът отново демонстрира невероятен рефлеск след далечен удар на Майкон. С напредване на времето играчите на Рома все повече се изнервяха и все по-трудно стигаха до добри положения за гол. Гостите се прибраха в отбрана и не допускаха сериозни опасности.

В крайна сметка мачът завърши без победител и Рома пропусна да си върне първото място в таблицата, като остава на втора позиция с 33 точки, с една по-малко от новия лидер Ювентус. Каляри пък се намира на 14-о място с 14 точки.

 

 

ПСЖ ВДИГА ЗАПЛАТАТА НА ЛОРАН БЛАН

 

Ръководството на Пари Сен Жермен е много доволно от работата на старши треньора Лоран Блан и смята да му предложи нов договор. Настоящият контракт на специалиста изтича през 2015 година, но от ПСЖ са готови да включат в него клауза за автоматичното му удължаване, ако през сезон 2014/15 отборът стане шампион. Освен това заплатата на Блан ще бъде увеличена до 6 милиона евро.

Блан наследи Карло Анчелоти на треньорския пост на ПСЖ преди началото на сезона. Под негово ръководство тимът е убедителен лидер в първенството на Франция и се представя силно в Шампионската лига, където е водач в групата си.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ЗА ГРАНДОВЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди