изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 19:58 EEST
СТАРТИРА ПРОДАЖБАТА НА ОБЩИНСКИТЕ ЛОЗЯ НА ДОБРИЧ    
НовиниНа заседанието си вчера общинските съветници в Добрич гласуваха промени в транспортната схема на града. Искането за това бе на управителя на „Тролейбусен транспорт” ЕООД инж.Митко Митев, тъй като дружеството не може да изпълнява маршрутните си разписания по тролейбусна линия №124 поради недостиг на тролейбусни шофьори.

Управителят посочва, че с наличните 16 шофьори е невъзможно изпълнението на договора с общината. Няма възможност да се осигури 12-часова междудневна почивка и 36 часова междуседмична почивка, каквито изисква Кодексът на труда. Надхвърлят се и позволените 150 часа извънреден труд. Решението на местния парламент предвижда движението по линия №124 да се извършва с автобус по същия маршрут и във времето от 6 до 19.30 при интервал от 30 минути. Преди това местната администрация трябва да внесе в Областната управа предложение за спешна мярка по възлагане на обществена поръчка за изпълнението на транспортната услуга.

Бе взето решение за разпределение на клубната база на партиите на база резултатите от парламентарните избори през май. ПП ГЕРБ ще продължи да ползва помещение  в подблоковото пространство на жилищен блок по бул.”25 септември” с площ 200,35 кв. м и месечен наем от 354,62 лева и 20 % ДДС. ПП Атака запазва сградата по ул. „Славянска” 24 с площ 82 кв. м и месечен наем 120 ,54 лева и 20 % ДДС, ще ползва и стая от сграда по ул. „Независимост” 7 с площ 15,50 кв. м и наем 22,79 лева на месец. ПП ДСП остава в едноетажната сграда по ул. „Максим Горки” 8 с площ 76,50 кв. м и месечен наем 112,46 лева и 20 % ДДС. ПП „Обединени земеделци” ще получи стаи в сграда по ул. „Независимост” №7 с обща площ 15,50 кв. м. И месечен наем 22,79 лева и 20 % ДДС, а ПП „Земеделски народен съюз” – стаи в същата сграда с площ 24,25 кв. м. И месечен наем 35,65 лева и 20 %ДДС. За ПП, а ПП „Българска социалдемократическа партия” – стая в сграда по ул. „Хан Кардам” 13 с площ 16 кв. м и наем 23,52 лева и 20 % ДДС. 

Заместник-кметът арх. Пламен Ганчев ще представлява община Добрич в Асоциация по ВиК в обособена територия Добрич, която ще се учреди на 29 ноември. Предстои Общото събрание да съгласува процентното съотношение на гласовете в асоциацията на база резултатите от преброяването на населението през 2011 година, като община Добрич претендира за дял от 31,20 % на база на числеността на населението й от последното преброяване – 91 030 жители.

Взети бяха решения за продажба на четири общински имота – лозя, като цените са 10,35 лв/кв. м и 9,94 лв./кв. м. Предстои те да бъдат обявени за продажба чрез публичен търг с тайно наддаване. Два кабинета в бившата Стоматологична поликлиника пък ще се отдават под наем за срок от 5 години. Решено бе още етажен гараж да бъде построен на мястото на бившето парокотелно отделение на бл. „Пирин”. Имотът, който е частна общинска собственост с площ 533 кв. м, ще бъде продаден с търг чрез тайно наддаване при начална цена 95 хиляди лева. Определена бе деветчленна комисията, която ще избира новия управител на „Столове"ЕООД, след изтичане на договора на настоящия управител.

Определена бе площадка за предаване на отпадъци от домакинствата, която ще се намира в зона „Разсадник" над Дружба 4, близо до Центъра за защита на природата и животните. НДТ

 


Сходни връзки

СТАРТИРА ПРОДАЖБАТА НА ОБЩИНСКИТЕ ЛОЗЯ НА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди