изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:24 EET
Въоръжени цигански орди окупираха язовир Мандра, вадят тонове риба    
Лов и риболовПодивели цигански орди налетяха с ножове върху трима инспектори от държавната инспекция по рибарство и аквакултури (ИАРА), съобщава "Флагман.бг".

До този момент на деня е чудо, че още няма жертви. Дивият екшън се разиграва в района на язовир Мандра – близо до главния път Бургас-Средец, при отсечката за Черни връх. Двама патрули от Четвърто РПУ не са в състояние да удържат щурма на първобитните контрабандисти, които са готови да убиват, за да опазят нелегалния улов.

Язовирът е окупиран от десетки бракониерски лодки, а от общо 15 инспектори по охраната, в Мандра дежурят само трима. Временният директор на ИАРА Владимир Каменов цял ден е издирван от полицаите и подчинените му, за да каже какво да се предприеме, но той им отвръща по телефона, че е зает с важни заседания.

Рано тази сутрин двама представители от ловно-рибарската дружинка "Лебед" са се натъкнали в тръстиките на огромен улов от сулки и шаран, които десетки цигани товарели в коли, за да ги транспортират за търговската мрежа преди Никулден.

Ловците веднага се свързали с дежурните от ИАРА, защото не посмели да направят забележка на огромната паплач, за да не бъдат убити.


Двама полицаи от Четвърто РУП казаха, че се стараят да не стигне до вадене на ножове и поне да опазят живота на инспекторите

„Страх ни е, не ни снимайте, не пишете имената ни – това е страшна мафия”, казаха от „Лебед”.

В това време тримата инспектори от нощната смяна успяха да извадят около тон таранки и сулка и да конфискуват една от лодките край брега. Чувствайки се напълно безнаказани, циганите разтовариха други две лодки в колите си и ги пратиха към търговската мрежа. Друга от лодките заедно с улова отпраши в неизвестна посока по вода.

„Положението е тежко, ние охраняваме ловците от „Лебед” и пазачите от ИАРА, за да не се стигне до по-тежки сблъсъци”, казаха полицаите от Четвърто РПУ. При вида на екип журналисти и повиканите хора от ловната дружинка "Лебед" за съдействие, циганите налетяха със заплахи, че ще натрошат колите ни и ще ни колят, ако ги снимаме.  http://www.blitz.bg

ФОРУМ: "ЦИГАНСКИЯТ ПРОБЛЕМ НА БЪЛГАРИЯ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА":


 


Сходни връзки

Въоръжени цигански орди окупираха язовир Мандра, вадят тонове риба | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди