изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 11:01 EET
Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ИЗЛЕЗЕ С ОТВОРЕНО ПИСМО    
Политика НДСВ започва подписка за задължителното гласуване. Отворено писмо на председателя на НДСВ Антония Първанова

Вчера лидерът на НДСВ д-р Антония Първанова излезе с Отворено писмо към областните и общински председатели и членове на НДСВ. В него тя се обръща към съпартийците си, като заявява, че точно месец след проведения извънреден конгрес на партията, на който тя пое председателския й пост, пред НДСВ предстои подготовка за най-важната битка. "На 15 декември т.г. НДСВ свиква Националния си съвет, за да даде старт на нова мащабна национална предизборна кампания. Започваме да изграждаме централния и местните си предизборни щабове още преди началото на следващата година. Целта ни е да стегнем редиците си, да мобилизираме структирите си и заедно да се преборим за връщане на НДСВ в голямата политика. Започва се.

Като ваш лидер, за мен най-важната битка за мястото на НДСВ в управлението на страната са следващите парламентарни избори. Аз съм уверена, че най-добрият вариант за страната ни е през май да има избори 2 в 1. Чувствам как е натрупана мощна енергия в структурите ни и в обществото, която ще се отприщи по време на предизборната кампания. Знам, че всички ще се обединим около общия ни интерес, ще работим и ще успеем.

Обръщам се към вас и по друг повод, който е трудно да нарека само неприятен. Решението на нашия довчерашен съмишленик и колега Стефан Кенов да стане орг. секретар на движението „България без цензура” заслужава да бъде квалифицирано като обикновено предателство. Ст. Кенов преди месец в емоционална предизборна реч на Конгреса заяви верността си към каузата НДСВ. Очевидно личните му интереси стоят над тази кауза. Това е неговият избор. След Конгреса ръководството положи специални усилия да удовлетвори неговите желания за политическа активност, както и да му съдейства за професионална рализация, въпреки трудността му да понесе загубата на Конгреса.

Поканихме го в Политическия съвет, но той си направи отвод. Оглави Консултатитивния съвет на НДСВ по въпросите на младежта и пое ангажимент да организира 4 дускусии, съвместно с останалите консултативни съвети в рамките на предстоящата ни предизборна програма. Включително предложи да възстанови финансови щети на партията, причинени от негово самоуправство. Надявам се да изпълни този свой ангажимент, за да не се наложи да търсим отговорност по съответния ред. Едва ли подобен профил на организационен секретар съвпада с идеята на операция „Чисти ръце” на „България без цензура”. Разпространената информация от сайта barekov.com за напускане на наши членове и цели структури е манипулативна и невярна. Това е непростима провокация и признак на политическа незрялост от страна от човек, който имаше претенции да оглави НДСВ. Подобно ренегатство цели единствено преследване на лична изгода и търсене на политически позиции на всяка цена. Пазете се от лъжливите пророци, които дохождат при вас в овча кожа, а отвътре са вълци грабители, пише в Евангелието на Матея. С тези думи приключвам случая Кенов" - пише д-р Първанова. Тя завършва писмото с призив към всички партийни членове да бъдат единни, като заявява твърдата си убеденост, че НДСВ ще победи първо предателството отвътре, а после и конкурентите си на изборите.

В следобедните часове на сайта си партията публикува и информация, че НДСВ стартира подписка за задължителното гласуване. В тезата за задължителното гласуване НДСВ влага смисъл не на принуда, а на съзнаването, че всеки гражданин има свещено право да гласува, но срещу всяко право стои и задължението и отговорността да го упражни, както и да се предпази от манипулирането на това негово право. В отворено писмо до президента на България през юни 2012 г. председателят на НДСВ Христина Христова настоя за референдум за задължителното гласуване. Сега НДСВ е провокирано от политическия хаос в страната и е мотивирано за радикална промяна в изборното законодателство. Превенцията на изборните измами ще доведе до качествена промяна в управлението. НДСВ категорично се противопоставя на подготвения сценарий следващите избори да се проведат по същите стари правила, облагодетелстващи статуквото. НДСВ започва мащабна национална кампания за събиране на подписи за въвеждане на задължителното гласуване. НДСВ призовава всички партии, граждански организации и граждани да подкрепят тази съществена промяна в изборното законодателство, която не само ще промени драстично статуквото, но и ще блокира неговото възпроизводство. НДТ

 


Сходни връзки

Д-Р АНТОНИЯ ПЪРВАНОВА ИЗЛЕЗЕ С ОТВОРЕНО ПИСМО | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди