изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 17:34 EET
Уловиха 800-килограмово морско чудовище /СНИМКА/    
Лов и риболовАмерикански рибар улови истинско праисторическо чудовище край бреговете на Маями. Морското чудовище тежи внушителните 800 килограма, пише „Хъфингтън поуст“. „Личеше си, че е много старо. Цялото беше покрито с миди“, казва капитан Марк Куарциано.

Морското създание е било дълго 4 метра от главата до опашката. Капитан Куарциано е идентифицирал чудовището като „dactylobatus clarkii“. Това е вид, за който се знае много малко, заради склонността му да живее по калните морски дъна и до хиляда фута дълбочина.

Джордж Х. Бургес от Музея по естествена история във Флорида, пък идентифицира животното като „dasyatis centroura“, вид скат, които обикновено достига до 300 кг.

След като го закачил на около 15 метра дълбочина по време на риболов с японски телевизионен екип, капитанът се борил в продължение на четири часа, за да извади гигантския си улов на повърхността, преди да направи снимка и да го освободи обратно в океана.

„Беше страхотно да уловя нещо такова“, казва капитанът. „Когато за първи път го видяхме не знаехме какво е това“, добавя той.

Автор: ПИК

http://znanie.eu

 


Сходни връзки

Уловиха 800-килограмово морско чудовище /СНИМКА/ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди