изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 05:27 EEST
Определиха 10-те най-добри в борбата през 2013 година    
Спорт Българската федерация по борба определи десетката на най-добрите си състезатели за 2013-а на заседание на Управителния съвет. Безспорният фаворит за първото място е единственият ни световен и европейски шампион за годината в олимпийските спортове Иво Ангелов, който триумфира на върха в класическия стил в кат. до 60 кг. А фаворит за първото място сред треньорите е селекционерът на националите по класическа борба Армен Назарян.


През тази година българската борба спечели 28 медала (5 златни, 7 сребърни, 16 бронзови). Десетката на най-добрите ни борци и призовата тройка на треньорите ще бъде обявена на специална церемония. 
Същевременно управата на федерацията утвърди премиите, които министерството отпуска за най-добрите от световното първенство. За първо място държавата дава 35 000 лева, за второ - 25 000 лева, а за трето 20 000 лева. На шампионата в Будапеща Ангелов стана първи, а Тайбе Юсеин и Володимир Дубов се окичиха със сребро в свободния стил. Мими Христова е пета. 
В момента националите по класическа борба и жените са на подготовка на Белмекен, а от понеделник на високопланинската база се качва и отборът ни по свободна борба.  http://www.trud.bg
 


Сходни връзки

Определиха 10-те най-добри в борбата през 2013 година | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди