изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 16:15 EEST
"Лудогорец" мина "Левски" в УЕФА    
Спорт"Лудогорец" отне от "Левски" гордостта да е българският отбор с най-високо класиране в клубната ранглиста на УЕФА. Разградският отбор мина с 2:0 през ПСВ "Айндховен" в София и натрупа 12,875 точки по критериите на евроцентралата. Първенецът е на 135-о място от 454 тима.

"Сините" заемат 145-а позиция с 11,625 т. "Левски" сдаде "трона" на №1 от българите след близо 10 години власт.

Класацията отчита последните 5 сезона и определя дали отборът е поставен при жребии. С подобен актив обаче и двата родни клуба нямат шанс да бъдат фаворизирани за плейофи. "Лудогорец" заработи точките с едва 2 сезона в Европа.

Следващият от нашите е 174-тият ЦСКА с 8,875 т. Само по мачовете от настоящия сезон "Лудогорец" е 26-и от 236 клуба в двата евротурнира. Тимът има общо 7 победи, 1 реми и 3 загуби. Само в групата отборът събра 13 точки, с което отдавна би рекорда на наши при този формат - на "Левски" от 2010-а (7 т.). Разградският тим натрупа респектиращите 34 мача досега през сезона.

Досега клубът е заработил 5,4 млн. евро от турнира. "Лудогорец" си гарантира първото място в групата и ще е поставен при жребия за 1/16-финалите. Това означава, че ще срещне втори от другите карета или някой от 4-те с по-нисък коефициент, дошли от Шампионската лига. Засега е ясен един тим за урната с непоставени - "Анжи".

А България се качи до 25-о място в националната ранглиста на УЕФА, след като започна от 28-о. Ако запазим позицията, от следващия сезон от I кръг в Лига Европа ще тръгва само третият в първенството, но не и вторият.  http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

"Лудогорец" мина "Левски" в УЕФА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди