изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 14:15 EET
НОВИНИ ОТ СПОРТА    
СпортНОВИНИ ОТ СПОРТА

СТЕФАН ЦВЕТКОВ ПРЕИЗБРАН В КОМИТЕТ НА МЕЖДУНАРОДНАТА ТЕНИС ФЕДЕРАЦИЯ

Президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков получи още един мандат като член на комитета за тенис за ветерани на Международната тенис федерация (ITF).
Решението е било взето на среща на Борда на директорите Федерацията в Каляри, Италия, през ноември и беше оповестено лично от президента на ITF Франческо Ричи Бити.
"Членовете на Борда ме помолиха да изразя тяхната висока оценка за Вашия принос като член ка комитета за ветерански тенис и бихме желали да удължим Вашето членство в него за още две години (2013-2015 г.)", пише Ричи Бити в официалното съобщени до Цветков.Това е поредното признание за българския тенис. Както е известно в момента се провежда среща на Европейската тенис асоциация в Будапеща. В нея Стефан Цветков участва като председател на комисията за професионален тенис в Тенис Европа. Николай Пръвчев е в унгарската столица като член на комисията за юношески тенис.

СОУКАЛОВА СПЕЧЕЛИ ИНДИВИДУАЛНАТА ДИСЦИПЛИНА НА 15 КМ

Чехкинята Габриела Соукалова спечели индивидуалната дисциплина на 15 километра за жени от Световната купа по биатлон в шведския зимен център Йостерсунд. Това е втори старт за сезона след смесената щафета в неделя, където триумфира Чехия със Соукалова в състава си. Чехкинята направи две грешки в стрелбата и завърши с време 47:56,0 минути. За Соукалова това бе пета победа в кариерата за Световната купа. Втора на 1.2 секунди остана Анастасия Кузмина (Словакия) с 2 грешки на огневия рубеж. Французойката Мари Лор Брюне финишира трета на 16.2 секунди, след като направи 1 грешка в стрелбата. Носителката на Световната купа за миналия сезон Тора Бергер (Норвегия) остана едва 23-а с 5 грешки и изоставане от 2:33.0 минути. Състезанието трябваше да се проведе вчера, но беше отложено заради лошото време. От българките с най-предно класиране е Емилия Йорданова - 69-а с 5 грешки и на 7:01.5 минути след победителката. Десислава Стоянова е 71-а с 6 грешки и изоставане от 7:19.5 минути, а Дафинка Коева остана 89-а от 98 стартирали със 7 пропуска в стрелбата и на 10:17.3 минути от Соукалова. От 18.15 часа е индивидуалната дисциплина на 20 километра за мъже.

ЗЛАТАНОВ СЕ ЗАВЪРНА С 11 ТОЧКИ, ПИАЧЕНЦА С 5-ТА ПОРЕДНА ПОБЕДА В СЕРИЯ А1

Волейболният вицешампион на Италия Копра Елиор (Пиаченца), чийто капитан е българинът с италиански паспорт Христо Златанов, записа 5-та поредна победа в Серия А1. Воденият от наставника Лука Монти тим надделя у дома над Бре Ланути (Кунео) с 3:1 (25:17, 25:23, 21:25, 25:23) в среща от междинния 6-ти кръг, играна късно снощи. По този начин вицешампионите останаха на 3-то място във временното класиране с 14 точки след 5 победи и 1 загуба, колкото има и 2-ия Тренто. Лидер продължава да е Мачерата с 18 точки след 6 победи от 6 мача. В следващия редовен 7-ми кръг Пиаченца е гост на Андреоли (Латина), където пък играе националът Тодор Скримов. Мачът е в неделя (1 декември) от 19,00 часа българско време. Еър Злати се завърна в игра, след като няколко седмици отсъства заради контузия в ръката и реализира 11 точки (1 блок, 48% ефективност в атака, 59% позитивно и 6% перфектно посрещане) за победа. Страхотен мач за "червено-белите вълци" изигра френският национал Кевин Льо Ру, който заби 27 точки (8 блока!!!, 4 са и 56% ефективност в атака) и напълно заслужено бе определен за най-полезен играч (MVP) на мача. За гостите от Кунео друг френски национал - Антонен Рузие, завърши с 20 точки (2 блока, 1 ас и 52% ефективност в атака), но и неговите усилия не помогнаха за успеха.

ГЕОРГИЕВА: ЩЕ ИМА ДЪРЖАВНА ПОЛИТИКА В СПОРТА

Министърът на младежта и спорта проф. Мариана Георгиева взе участие в поредното заседание на Обществения Съвет "Спорт" с председател проф. Петър Киров. Шефовете на федерациите по художествена гимнастика, конен спорт, ски и аеробика изразиха своето виждане по изложения проект на Програма за олимпийска подготовка, развитие на елитните спортисти и олимпийския резерв за 2014 г. Основните задачи в тази програма са добро представяне на българските олимпийци на Игрите през следващата година в Сочи, спечелване на квоти от наши спортисти за летни младежки олимпийски игри в Нанцзин през 2014 г. Пикът на програмата е изграждане на система за предолимпийска подготовка с цел постигане на високи резултати и класирания на олимпиадата в Рио де Женейро през 2016 г. Изказалите се по време на обсъжданията в Съвета дадоха конкретни предложения, съобразени със спецификата на дадения спорт, но всички стигнаха до извода, че е необходима една рамка, за да се следи разходът на вложените държавни средства, обвързано с постигане на спортно-технически резултати. "Благодаря на всички колеги, които взеха отношение по предложения проект на Програмата. Виждам, че в основните направления ние нямаме различия", заяви министър Георгиева. "Естествено ще има диференцирано финансиране на различните групи спорт, но искаме взаимен контрол. Държавна политика в спорта е имало, има и ще има. Трябва да съединим нашите усилия - Министерство, спортни федерации, Национална спортна академия, за да постигнем така желаните резултати и класирания за Олимпиадата в Рио де Жанейро през 2016 г. Наличната база, с която разполагаме, удовлетворява в приемливи граници изискванията на федерациите. Има какво да се направи много по тази тема, но ръководството на Министерството не може за година или две да реши проблеми в спортната база, трупани с години. Очаквам и от нашата академична спортна наука по активна роля в изграждане на модела за спортно- тренировъчния процес". Министър Георгиева заяви на финала на обсъжданията, че очаква в най-скоро време да получи от федерациите списък с имената на двойките (състезател - треньор), които да бъдат финансирани от Министерството на младежта и спорта.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ СПОРТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди