изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 22:59 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАРЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ЦАРЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


ГАРЕТ БЕЙЛ БЛЕСТИ С ХЕТТРИК ЗА РЕАЛ

 

Отборът на Реал (Мадрид) постигна 12-ата си победа в испанската Примера дивисион. „Кралете" очаквано надиграха Валядолид с 4:0. Отличен мач за домакините направи най-скъпият футболист на света - Гарет Бейл, който наниза хеттрик и напълно компенсира липсата на контузената звезда Кристиано Роналдо.

Битката в испанската столица започна с минута мълчание в памет на починалия баща на Фабио Коентрао. Домакините започнаха доста аристократично, като не си даваха много зор срещу скромния си съперник. Първите две добри възможности за Реал бяха пропилени от Серхио Рамос, като изстрелите му с глава минаваха над горната греда на Марино. Младият иберийски вратар бе на мястото си и в 28-ата минута, когато спаси много коварен изстрел на Анхел Ди Мария. Малко по-късно Гарет Бейл успя да изведе домакините напред. Дейният Ди Мария проби по крилото и направи нещо средно между удар и центриране по посока вратата на Марино. Стражът не се намеси по най-добрия начин, избивайки топката право към непокрития Гарет Бейл, който с глава безпроблемно вкара за 1:0. Най-скъпият футболист в света доказа, че може да бъде и асистент на много красиви попадения. Това се случи в 36-ата минута, когато той предостави перфектно центриране на Карим Бензема, който с глава реализира за 2:0.

Резултатът придоби класическо изражение в 62-ата минута, когато Гарет Бейл реализира второто си попадение в двубоя. Уелсецът се възползва от една лошо изчистена топка от защитата на Валядолид и с мощен изстрел под гредата направи 3:0. Последваха доста скучни минути, в които двата тима не успяха да създадат нищо особено, за да се стигне до 88-ата минута, когато бе оформено и крайното 4:0. Бърза контраатака на мадридчани завърши с прострелен пас на Марсело към Бейл, който от непосредствена близост отбеляза своя хеттрик и обра овациите на хилядите привърженици на „Сантяго Бернабеу".

 

 

ОУЕН: АРСЕНАЛ НЯМА ДА СТАНЕ ШАМПИОН

 

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Ливърпул -Майкъл Оуен, заяви, че остава зад думите си, че Арсенал не може да стане шампион в Англия. Оуен си навлече гнева на феновете на "артилеристите", които не пропускат възможност да се заядат с бившия футболист при всеки успех на лондончани.

През септември Оуен написа в личния си профил в една от социалните мрежи, че Арсенал „не изглежда на тим, който може да се класира в Топ 4". Отборът на Арсен Венгер обаче направи отличен старт на кампанията и в момента оглавява класирането във Висшата лига.

В събота Арсенал записа нов успех - 3:0 като гост на Кардиф Сити, след което последва поредната порция обиди към Оуен. В отговор на тях той написа, че стои зад първоначалната си прогноза, а според него като шампион в края на сезона ще ликува или Челси, или Манчестър Сити.

 

 

 

ГУАРДИОЛА: РОБЕН Е МНОГО ВАЖЕН ЗА БАЙЕРН

 

Старши треньорът на Байерн (Мюнхен) Джосеп Гуардиола похвали Ариен Робен, който вкара и двата гола за победата над Айнтрахт (Брауншвайг) с 2:0 в среща от поредния кръг на Бундеслигата. "Робен е много важен за нас, защото умее и да създава положения, и да бележи. Видяхте обаче, че Айнтрахт също имаше своите шансове пред нашата врата. Бундеслигата е тежко първенство и победите не идват лесно", сподели Пеп. "Бяхме поуморени след гостуванията в Дортмунд и Москва. Този мач беше много по-различен. Опитахме се максимално да използваме свободните пространства, затова пуснах Марио Манджукич през второто полувреме", обясни Гуардиола. "Пътуването до Москва беше доста уморително. След мача там се почувствах още по-приятно, когато стъпих на хубавата трева на "Алианц Арена", коментира пък Робен.

 

 

 

ОТ ТРАБЗОНСПОР ПОТВЪРДИХА ЗА ИНТЕРЕС КЪМ БЕРБАТОВ

 

Ръководството на Трабзонспор проявява сериозен интерес към бившия капитан на българския национален отбор Димитър Бербатов и иска да го привлече в редиците си през януарския трансферен прозорец. По-рано през сезона имаше слухове в медиите на Острова, че президентът на турския клуб Ибрахим Хаджиосманоглу иска да привлече 32-годишния нападател на Фулъм. Сега тази информация получи и официално потвърждение. "Българският нападател Димитър Бербатов попада в плановете ни, заяви Хаджиосманоглу пред турския вестник Hurriyet, цитиран от Mirror. - Търсим все по-голямо и по-голямо качество и се стремим да привличаме в тима именно такива футболисти. Ръководството е доволно от отбора, но имаме и слабости, които трябва да изчистваме възможно най-бързо. Има няколко играчи, от които се интересуваме, и имаме уверението, че скоро ще има звезда в състава ни", допълни президентът на Трабзонспор.

 

 

ЕВЕРТОН РИБЕЙРО Е "ФУТБОЛИСТ НА ГОДИНАТА" В БРАЗИЛИЯ

 

Атакуващият полузащитник на шампиона Крузейро - Евертон Рибейро, бе избран за "Футболист на годината" в Бразилия. Рибейро, който според информации в медиите е в трансферните планове на Манчестър Юнайтед, бе най-постоянният играч на Крузейро през сезона и помогна на тима да спечели титлата.

Старши треньорът на Крузейро Марсело Оливейра бе избран за "Треньор на годината". Четирима играчи на шампиона попаднаха в идеалния състав - вратарят Фабио, централният защитник Деде, халфът Нилтон и Рибейро. Нападателят на втория в класирането Атлетико Паранензе - Марсело, бе определен за "Най-добър млад играч на годината".

В гласуването участваха треньорите и капитаните на 20-те отбора от елитната дивизия на страната, както и журналисти.

 

 

ВЕНГЕР: РАМЗИ НЕ СЕ ПРОДАВА

 

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер отрече спекулациите, че лондончани ще се разделят с намиращия се в отлична форма полузащитник Аарън Рамзи. 22-годишният уелски национал има 15 гола в 25 официални мача от началото на сезона, с което предизвика интереса на най-богатите клубове в Европа.

Лондончани се разделиха с двама от най-добрите си играчи през последните сезони в лицето на Сеск Фабрегас и Робин ван Перси, което даде поводи за слухове, че при подходяща цена Рамзи също може да напусне "Емиратс". "Не, Рамзи не се продава дори за 50 милиона лири. Искаме да запазим състава и няма да се разделяме с никого. През последните години трябваше да продаваме, от което страдаше целият отбор, но сега сме в по-добра финансова позиция", заяви Венгер. Арсенал е лидер във Висшата лига с 31 точки от 13 изиграни мача.

 

 

 

РИБЕРИ: АЗ СЪМ ПО-ОБИЧАН ОТ КРИСТИАНО РОНАЛДО

 

Споровете около това кой най-много заслужава "Златната топка" за 2013 година, не стихват, а напрежението се отразява и на основните фаворити за престижната награда. Франк Рибери заяви, че не завижда на Кристиано Роналдо за начина, по който феновете на Реал (Мадрид) го подкрепиха по време на мача с Галатасарай от Шампионската лига. Португалецът не игра заради контузия, но 45 000 привърженици сложиха на лицата си маски с неговия лик. По този начин феновете изразиха подкрепата си към Кристиано в борбата за "Златната топка". "Хубава идея, но аз съм сигурен, че феновете на Байерн ме обичат повече, отколкото тези на Реал обичат Роналдо", коментира Рибери пред френската преса. "Нямам нужда от подобни жестове, за да се убедя в любовта на привържениците. Аз я усещам ежедневно", добави халфът на европейския клубен шампион.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ЦАРЕТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди