изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 03:20 EEST
НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
Спорт
НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА



МАРТИН ЙОЛ ВЕЧЕ НЕ Е ТРЕНЬОР НА БЕРБАТОВ

 

Мениджърът на Фулъм Мартин Йол бе уволнен, след като отборът записа серия от шест поредни загуби. Димитър Бербатов и компания инкасираха изключително слаби резултати от началото на сезона, вследствие на които Фулъм попадна в зоната на изпадащите с актив от едва 10 точки. Асистентът на Йол - Рене Муленщайн, който бе назначен наскоро (на 13 ноември), ще води отбора.

В последния си мач "котиджърс" загуби с 3:0 от Уест Хам, което окончателно реши съдбата на специалиста, който привлече Бербатов във Фулъм. "Говорих с Мартин, за да му благодаря от името на футболния клуб за работата, която свърши тук през последните три сезона и в частност - от момента, в който аз поех клуба. Няма никакво съмнение, че той е страхотен професионалист и аз уважавам много неговия принос. Лошата ни форма и резултатите от началото на сезона обаче са неоспорими и феновете на Фулъм заслужават повече. Повече от половината от сезона предстои, така че незабавната промяна бе необходима. Рене Муленащайн бе привлечен в клуба като асистент на Мартин, но сега ние му предложихме предизвикателството да заеме неговия пост. Благодаря му, че прие. Имам голямо доверие в него", заяви президентът и собственик на клуба Шахид Кан. 57-годишният Йол пое Фулъм през юни 2011 година.

 

 

БАРСА СЕ ПРЕПЪНА И В ИСПАНИЯ

 

Отборът на Барселона започва все повече да буксува в отсъствието на звездата си Лионел Меси. След като записа първата си загуба в Шампионската лига при гостуването на Аякс (1:2), той бе победен и в Примера дивисион за пръв път през сезона. "Каталунците" паднаха с 0:1 в гостуването си на Атлетик (Билбао) на "Сан Мамес".

Барселона стартира мача по-добре и видимо бе отборът, който повече търсеше гола. В 11-ата минута Алексис Санчес нахлу в наказателното поле и опита да се обърне и да стреля, но бе изпреварен от Неймар, който обаче прати кълбото на сантиметри над вратата. Още в следващата минута Андрес Иниеста получи топката на границата на пеналта, но и неговият удар не намери очертанията на вратата. В 16-ата минута след прекрасно центриране от фаул Серхио Бускетс бе много близо до гола, но малко не му достигна да засече топката отблизо. Постепенно обаче и Атлетик надигна глава и създаде няколко добри положения пред Хосе Мануел Пинто. Първо, в 25-ата минута Микел Рико стреля неточно. След това, в 28-ата минута, едно центриране бе отклонено от защитник и попадна в Гайска Токеро, който отблизо не успя да отбележи. В 39-ата минута нападателят имаше още един добър шанс след центриране на Маркел Сусаета, но с глава не можа да порази вратата.

В началото на втората част домакините отново започнаха добре и в 48-ата минута Токеро имаше нов шанс след центриране от корнер, но ударът му с глава попадна право в ръцете на Пинто. Барса отговори с нелош изстрел от фаул на Неймар, но покрай вратата. След това отново Токеро в 61-ата минута отправи нелош изстрел с глава, но отново не затрудни Пинто. В 70-ата минута усилията на "баските" дадоха резултат. Маркел Сусаета напредна по фланга и пусна остър пас, а Икер Муниаин с шпагат успя да засече топката във вратата за 1:0. Няколко минути по-късно Атлетик можеше да стигне и до втори гол. Муниаин центрира остро за Токеро, който стреля с глава и само прекрасната намеса на Пинто попречи да се стигне до нов гол във вратата му. Гостите пък така и не можеха да организират някакъв сериозен натиск и в крайна сметка трябваше да се примирят с поражението.

Въпреки това Барса остава лидер в класирането с 40 точки, колкото има и Атлетико (Мадрид), но столичани са с по-лоша голова разлика. Атлетик пък се изкачи до 4-ата позиция с 29 точки.

 

 

 

 

ЮВЕ СЕ ОТКЪСНА НА ВЪРХА СЛЕД ИНФАРКТНА ПОБЕДА

 

Отборът на Ювентус постигна изключително трудна, но и много важна победа в домакинството си на Удинезе от 14-ия кръг в Серия "А". "Бианконерите" спечелиха с 1:0 с гол в добавеното време на Фернандо Йоренте. Така тимът се възползва от поредната грешка на Рома и се откъсна на върха в класирането, като вече има преднина от 3 точки.

Първото полувреме премина изцяло под диктовката на домакините. Още от началото на мача те заредиха атака след атака, като Карлос Тевес пропусна добра възможност в 8-ата минута, като стреля в ръцете на вратаря. В 19-ата минута аржентинецът имаше нов шанс, но прати кълбото покрай гредата. В същото време гостите действаха предимно на контраатаки и при една от тях Антонио Ди Натале се озова в добра позиция и опита да прехвърли Джанлуиджи Буфон, но вратарят показа съобразителност и спря удара му, а след това и защитник изчисти пред голлинията.

През втората част Удинезе стоеше по-добре и успя донякъде да изравни играта. В 52-ата минута Ди Натале отново притесни Буфон, но вратарят отново бе безпогрешен. В 62-ата минута шанс се откри и пред Андреа Лазари, но и този път стражът на домакините спаси. Постепенно Юве си върна инициативата и в заключителните минути пред вратата на гостите вреше и кипеше. Артуро Видал, Карлос Тевес и Фабио Куалярела обстрелваха вратата, а невероятен пропуск направи и Пол Погба. Усилията на домакините дадоха резултат макар и чак в добавеното време на мача. Тогава една топка стигна до Стефан Лихтщайнер в наказателното поле, той я насочи към Фернандо Йоренте, който пък без забавяне я прати във вратата за 1:0. Така Юве се добра до победата и прибави ценни три точки в актива си.

С този успех "бианконерите" имат актив от 37 точки и се откъснаха на върха в класирането. Удинезе пък остава на 13-а позиция с 16 точки.

 

 

 

ПСЖ ЗАБИ ЧЕТИРИ ГОЛА НА ЛИОН

 

Отборът на Пари Сен Жермен продължава уверено пътя си към защитата на титлата си в Лига 1. Играчите на Лоран Блан разбиха Лион с категоричното 4:0 на своя "Парк де Пренс". Така парижани записаха впечатляващ успех над един от преките конкуренти и отново се откъснаха на върха в класирането.

ПСЖ бе по-активният отбор в началото, но трудно стигаше до чисти голови възможности. В 16-ата минута домакините претендираха за дузпа за събаряне на Единсон Кавани в наказателното поле, но не получиха такава. В същото време при една от малкото си опасности гостите можеха да открият резултата. В 27-ата минута Александър Лаказет се освободи и отправи хубав удар, който се отби от напречната греда. Парижани обаче продължиха да бъдат по-активни и в 35-ата минута Златан Ибрахимович отправи страхотен удар, спасен от вратаря. При последвалия корнер Кавани бе изпуснат от защитата и на първа греда с глава простреля вратата за 1:0. В 41-ата минута уругваецът пък се откъсна и бе съборен от Реми Веркутр за дузпа и този път тя бе отсъдена от съдията. Ибра се нагърби с нейното изпълнение и с удар в стил "Паненка" направи резултата 2:0.

През втората част ПСЖ окончателно уби интригата в мача. В 61-ата минута една топка бе центрирана за Тиаго Силва в наказателното поле, той не успя да стреля с глава, но кълбото остана в него и отблизо го заби във вратата за 3:0. В 84-ата минута Ибрахимович си спечели втора дузпа и сам реализира за крайното 4:0.

С този успех ПСЖ събра актив от 37 точки и се намира на първа позиция в таблицата с 4 повече от втория Лил. Лион пък продължава с неубедителното си представяне този сезон и се намира на 10-а позиция с 19 точки.

 

 

ВЕНГЕР: ХУБАВО Е, ЧЕ ПОКАЗВАМЕ ПОСТОЯНСТВО

 

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер не скри задоволството си от постепенното израстване, което отборът му демонстрира от началото на сезона. "Артилеристите" демонстрират отлична игра и се намират на върха във временното класиране в Премиър лийг. Въпреки това наставникът не иска да вижда отпускане в редиците. "Нека продължим в този дух още няколко мача. За момента хубавото е, че показваме постоянство, а това винаги е добър знак. Това ни прави по-силни с всеки следващ мач. Загубихме първия двубой за сезона у дома от Астън Вила и тогава не можех да си представя, че ще бъдем в сегашната ситуация днес. Въпреки това не бива да се отпускаме и трябва да продължим да поддържаме това ниво", заяви Венгер.

 

 

 

ИНТЕР СЕ ПРОВАЛИ НА "МЕАЦА"

 

Отборът на Интер не успя да победи Сампдория на "Джузепе Меаца" в Милано. Срещата завърши 1:1, като тя се проведе пред погледа на новия бос на "нерадзурите" Ерик Тохир. Индонезиецът за първи път седна в официалната ложа на митичния милански стадион, а компания му правеше Масимо Морати. Бившият първи в клуба бе посрещнат с аплодисменти от тифозите, които опънаха голям транспарант с надпис: "Благодарим Ви, синьор Морати". Тохир обаче не донесе късмет на Интер, тъй като Сампдория изравни резултата в 89-ата минута и развали настроението на новия шеф.

Домакините поведоха в резултата рано. В 18-ата минута Рики Алварес подаде отляво успоредно на голлинията на "моряците" и Фреди Гуарин порази целта с отмерен удар. Като цяло мачът не се запомни с кой знае колко интересни ситуации и вървеше към минимална победа за Интер. В 89-ата минута обаче момчетата на Синиша Михайлович изригнаха. Резервата Ренан стреля с левия крак от около 20 метра и след секунда Самир Ханданович трябваше да вади топката от мрежата си. Ударът на бразилеца бе доста прецизен и вратарят на Интер нямаше какво да стори.

Така тимът на Валтер Мадзари загуби две точки в битката за челните места, а Ил Дория продължава да се бори със зъби и нокти за оцеляването в италианския елит.

 


Сходни връзки

НОВИНИ ЗА ГОЛЕМИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди