изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 00:55 EET
АЛБЕНА ПОЛУЧИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ БФТ ЗА ТРЕНЬОРСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ    
СпортОт 29 ноември до 1 декември 2013 г. в курортен комплекс "Албена" се проведе традиционната треньорска конференция на Българката федерация по тенис, на която присъстваха треньори от цялата страна.

Организацията и условията бяха на отлично ниво, а лекторите предизвикаха голям интерес със своя професионализъм и конкретно с темите, които засегнаха. В края на всяка лекция имаше дискусии, на която присъстващите можеха да зададат своите въпроси и да получат допълнителни изяснения по темите.

В първия семинарен ден доц. Цветанка Захариева, ръководител на сектор тенис към катедра „Футбол-тенис” в НСА и дългогодишен треньор по тенис,  представи лекция за биомеханичните принципи в тениса. На следващия ден проф. Даниела Дашева - зам. ректор по научната, проектната и международната дейност,както и преподавател в катедра "Теория на спорта", запозна аудиторията със същността на тренировъчното натоварване. След това проф. Татяна Янчева – ръководител катедра „Психология, педагогика и социология представи лекция на тема "Психологическата подготовка в тениса". Доц. Иван Димов – преподавател в катедра „Футбол-тенис” към НСА и треньор по тенис, завърши теоретичния цикъл с "Физическата подготовка в тениса”.

Извън контекста на лекциите се разискваха още въпроси, свързани със спортния календар за 2014 г., Наредбата за провеждане на състезания за 2014 г. и програмата "Тенис 10". На края на втория семинарен ден беше направена презентация възоснова на провелата се във Валенсия от 3 до 6 октомври треньорска конференция на Тенис Европа и бяха представени стратегии за приобщаване на спортните университети и школи с федерациите, с цел обединяване на усилията за постигане на още по-добри резултати както в изявите на състезателите, така и в треньорското обучение и квалификация.

Последният ден от конференцията беше посветен изцяло на българското треньорско съсловие и се проведе като дискусия, водена от зам.-председателя на БФТ Огнян Илиев. През трите дни участниците имаха възможност да споделят опита си в работата и да го дискутират с колегите си.

В заключителната фаза на конференцията беше споделена и една добра практика - създаването на спортна паралелка в основно училище в град. Горна Оряховица, която е резултат на съвместно партньорство между институциите в града и несъмнено би послужила като полезен пример и за другите региони в страната.

 


Сходни връзки

АЛБЕНА ПОЛУЧИ ОТЛИЧНА ОЦЕНКА ОТ БФТ ЗА ТРЕНЬОРСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди