изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:42 EEST
189 МИЛИОНА ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА ВиК СИСТЕМАТА В ДОБРИЧ    
ИкономикаДо 2020 година необходимите инвестиции във водоснабдителната и канализационна мрежа на Добрич трябва да бъдат вложени 189 милиона лева. Това предвижда приетият в края на миналата седмица Регионален генерален план за водоснабдяване и канализация в Добричка област.  Това съобщи зам.-кметът на Добрич арх. Пламен Ганчев, който е представител на общината в новоучредената асоциация по водоснабдяване.

Около 60 000 000 лева трябва да бъдат инвестирани в обновяване на резервоари и помпени станции и още толкова в рехабилитация на канализационната мрежа.

Генералният план е разработен на три етапа – краткосрочен, средносрочен и дългосрочен. Разчетено е, че общата необходима инвестиция за цялата Добричка област е 1 милиард 712 милиона лева. В краткосрочен план нужните средства са 1 милиард 168 милиона лева,1 за средносрочния – 248 милиона лева, а за дългосрочния – 295 милиона лева.

Проблемът е, че няма яснота откъде могат да бъдат осигурени нужните средства, коментира Ганчев. Той посочи, че в разчетените за Добрич са включени и парите от проекта за водния цикъл. Той обаче все още не е финансиран, тъй като не е решен категорично проблемът с покриването на ДДС за инвестициите от държавата. НДТ

 


Сходни връзки

189 МИЛИОНА ЛЕВА СА НУЖНИ ЗА ВиК СИСТЕМАТА В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди