изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 18:06 EEST
ЦЕНАТА НА ТОКА - ЛИКВИДАТОР НА МАЛКИТЕ ФИРМИ И ПРИЧИНА ЗА НОВА ВЪЛНА ОТ БЕЗРАБОТНИ    
Икономика Дребният бизнес остава извън свободния пазар на електроенергия, тоест не може да договаря ток на по-ниски от определените от Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) цени. Това стана ясно по време на заседание на ведомството във вторник.

По план свободният пазар на ток, при който всеки може сам да избира своя доставчик, трябваше да заработи за дребния бизнес още от юли. Все още не се знае дали той ще успее да тръгне и от началото на януари.

От ДКЕВР обвиняват за забавянето ЧЕЗ, ЕВН и "Енерго про", а от трите дружества връщат топката към ДКЕВР. Дружествата също така се оплакват, че в цената за тока им не са включени разходи за управление на пазара.

"Създали сме условия за балансиран пазар и би трябвало абонатите, присъединени на средно напрежение, да могат да купуват от свободния пазар", заяви пред журналисти председателят на ДКЕВР Анжела Тонева в опит да оправдае ведомството.

Междувременно нейният заместник Еленко Божков предупреди доставчиците на ток ЕВН, "Енерго про" и ЧЕЗ, че ако не се регистрират в държавния "Електроенергиен системен оператор" и не започнат да координират малки свободни пазари, ще бъдат санкционирани.

http://www.pariteni.bg

 


Сходни връзки

ЦЕНАТА НА ТОКА - ЛИКВИДАТОР НА МАЛКИТЕ ФИРМИ И ПРИЧИНА ЗА НОВА ВЪЛНА ОТ БЕЗРАБОТНИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди