изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:58 EEST
ОБЩИНА ДОБРИЧКА - СЪС СЕДЕМ ПРОЕКТА ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ    
НовиниПо две оперативни програми - "Регионално развитие" и "Развитие на човешките ресурси", има реализирани проекти община Добричка през програмния период 2007-2013 година. Това стана ясно по време на информационна среща за популяризиране на изпълнението на проекти на тема „Европейските фондове и община Добричка", която се проведе вчера.

Имаме участие и по национални проекти като партньори, а също и по Програмата за развитие на селските райони" чрез МИГ-Добричка, каза за НДТ  Даниела Тодорова - директор на дирекцията "Европейски програми и проекти и икономическо развитие".
По програма "Регионално развитие реализираните проекти са три. Първият е свързан с възстановяване и модернизиране на детски заведения - прилагане на мерки за енергийна ефективност в пет детски градини и едно основно училище. Той е на стойност 3 505 000 лева. За около 2 милиона лева пък са модернизирани седем читалища в общината. Третият проект по ОП "Регионално развитие" е за корекция на дере и охранителен канал за защита от наводнения в урбанизираната територия на село Сливенци. Той е на стойност 440 000 лева, финансирането от страна на община Добричка е 5 процента.
Четири са проектите по ОП "Развитие на човешките ресурси". Първият - "Шанс за кариерно развитие на деца, застрашени от отпадане от училищната образователна система", е към Министерството на образованието и науката. Той е на стойност 123 000 лева. "С грижа за хората за достоен и независим живот" към Министерството на труда и социалната политика е друг проект, реализиран по същата оперативна програма. По него са усвоени 191 000 лева, обгрижени са 91 души. "Създаване и функциониране на Център за обществена подкрепа за деца в неравностойно положение на възраст от 7 до 18 години" е тритият проект по ОП "Развитие на човешките ресурси". Стойността му е 127 000 лева. Четвъртият проект по оперативната програма - "Равен шанс за всички деца в община Добричка", се реализира и в момента. Той е за 798 000 лева.
10 проектни предложения е внесла в МИГ-Добричка общината, съобщи Даниела Тодорова. По три от тях вече са сключени договори и тече реализацията им. Три проекта са одобрени и се очаква сключването на договори, а четири са в процес на одобряване. Проектите, внесени в МИГ-Добричка, предвиждат изграждане на спортни площадки, благоустрояване на паркови пространства и изграждане на детски площадки в около 15 села.
Освен посочените проекти, има такива, които са реализирани от кметства, детски градини и училища, допълни Даниела Тодорова. НДТ   

 


Сходни връзки

ОБЩИНА ДОБРИЧКА - СЪС СЕДЕМ ПРОЕКТА ПО ОПЕРАТИВНИ ПРОГРАМИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди