изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:52 EET
Китай ни подарява 200 км пътища    
КитайТака произвежданият от ВЕИ-централата ток няма да влияе по никакъв начин на сметките на битовите потребители и индустрията. "Тази енергия ще се продава на пазарен принцип на свободния пазар, като търсенето и намирането на купувачи остава ангажимент единствено на инвеститора", пише в договора. Инвестицията включва не само изграждането на самите ветрогенератори, а и строеж на подстанция и съпътстващата елмрежа за присъединяването му.

След това те ще бъдат предоставени безвъзмездно за ползване от собственика на електропреносната мрежа. Вероятно това при края на инвестицията вече ще е ЕСО, тъй като се очаква компанията да бъде окончателно отделена от НЕК до края на месеца.
"Инвестиционното намерение на китайската фирма показва международното доверие, с което се ползва страната ни. Подписването на договора е добър знак за българо-китайското икономическо сътрудничество и бележи важен етап от развитието му", коментират от НЕК.

Китайци ще ни подарят близо 200 км пътища в Североизточна България. Някои от тях ще бъдат изградени наново, а други ще се ремонтират, съобщава "Стандарт". Това е част от сделката на китайския инвеститор с общините, на чиято територия ще бъде изграден ветроенергиен парк за 1 млрд. лв. Договорът между чуждата компания и НЕК беше сключен вчера.
Освен инвестиция от над 1 млрд. лв. се очаква в бюджета да влязат още 100 млн. лв. от данъци и такси за вноса на техническо оборудване за ветропарка. Паралелно с това общините ще спечелят 5,4 млн. лв. и ще бъдат разкрити над 750 работни места. За разлика от нароилите се фотоволтаици китайската централа няма да има нито дългосрочен договор за задължително изкупуване на тока й, нито преференциална висока цена. /
http://www.blitz.bg
standartnews.com
 


Сходни връзки

Китай ни подарява 200 км пътища | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди