изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 17:03 EEST
НОВИНИ ОТ ЦАРЕДВОРЦИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА    
СпортНОВИНИ ОТ ЦАРЕДВОРЦИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА


БЕРБАТОВ ИЗИГРА НАЙ-СИЛНИЯ СИ МАЧ ЗА СЕЗОНА

Димитър Бербатов изигра най-силния си мач от началото на сезона и бе с основна заслуга за жизненоважната победа с 2:0 на своя Фулъм над Астън Вила на "Крейвън Котидж".

Новият мениджър на Фулъм Рене Мюленстийн бе направил една промяна в своя състав в сравнение с тези, които започнаха при злощастната загуба от Тотнъм през седмицата - Сидуел замени Касами. Димитър Бербатов водеше атаката на домакините. Александър Тонев бе на резервната скамейка на Астън Вила, но се появи в игра за началото на втората част.

Още в осмата минута Бербатов бе близо до това да открие резултата, след като засече добре с глава центриране от корнер, но Брад Гузан със сетни усилия успя да избие, а след това топката срещна и гредата. Няколко минути след това и гостите създадоха опасност пред вратата Стекеленбург, но удар на Бентеке с глава мина встрани от вратата. В 16-ата минута стражът на домакините спаси опасен изстрел на Бентеке от границата на наказателното поле. В 21-ата минута Стийв Сидуел даде аванс на домакините, след като се възползва от грешка в отбраната на Вила, изпревари Бакуна и успя да пусне топката покрай Гузан. Бербатов също изигра своята роля за това попадение, като малко преди топката да стигне до голмайстора, българинът успя да се пребори за нея на границата на наказателното поле и да я свали към свой съотборник. В 29-ата минута Бербатов изведе по прекрасен начин Каканиклич, който се откъсваше сам срещу вратаря на Астън Вила, но бе съборен в наказателното поле от Бакуна. Берба изпълни елегантно 11-метровия удар,  с което удвои аванса на Фулъм, вкарвайки втория си гол през този сезон. Това бе и общо 17-и гол в Премиър лийг за "деветката" с екипа на Фулъм. В 37-ата минута българинът бе близо до втория си гол в мача, след като се озова в добра позиция след чудесно двойно подаване със Сидуел, но Гузан успя да избие удара му.

За началото на втората част в игра се появи Александър Тонев, който замени Ел Ахмади. В първите минути след почивката Рийзе и Сендерос пропуснаха да покачат. В 65-ата минута гостите се отърваха от трети гол след грешка на Гузан, но удар на Рийтер с глава срещна гредата. Шест минути преди края гостите претендираха за дузпа заради нарушение на Хюз срещу Агбонлахор. Майк Дийн обаче подмина ситуацията.

Фулъм остава в зоната на изпадащите с 13 точки, колкото има и отборът на Уест Хам, заемащ спасителното 17-о място. Астън Вила е десети с 19 точки.

МАНЧИНИ: ЮВЕНТУС Е ДОСТАТЪЧНО СИЛЕН И БЕЗ ПИРЛО

Треньорът на Галатасарай Роберто Манчини смята, че липсата на ветерана Андреа Пирло няма да се отрази толкова сериозно на играта на Ювентус в предстоящия сблъсък между италианския и турския шампион в Шампионската лига. Двата тима ще изиграят решителен мач помежду си в група "В". "Бианконерите" се нуждаят само от равенство в този двубой, за да продължат напред, докато за "Чим Бом" успехът е задължителен в този мач. "Пирло при всички положения е важен играч, който диктува темпото на отбора. В Юве обаче имат още Артуро Видал, Клаудио Маркизио и Пол Погба, така че халфовата им линия е достатъчно добра. Притеснява ме, че Юве ще е доволен и на равенство в този мач. Ние трябва да бъдем спокойни и да играем футбол без излишно напрежение. Трябва да излезем на терена уверени, че можем да се класираме. Играем у дома, което е предимство, а и знаем, че във футбола всичко може да се случи", заяви Манчини.

 ИНТЕР И ПАРМА СЪТВОРИХА ГОЛОВ СПЕКТАКЪЛ

Интер пропусна шанса да се доближи до Топ 3, завършвайки наравно 3:3 у дома с Парма в последен мач от 15-ия кръг на Серия „А". След този двубой „нерадзурите" са 4-ти в класирането с 28 точки.

„Дуковете" започнаха отлично на „Сан Сиро" и поведоха още в 11-ата минута. Маркиони напредна необезпокояван и пусна пас към Сансоне, който спокойно откри резултата. Паласио можеше да изравни малко по-късно, но пропусна, а Ранокиа пък предотврати втори гол за Парма в 40-ата минута, чистейки топката от голлинията. Секунди след това Паласио се възползва от пас на Джонатан и изравни. Домакините си мислеха, че ще се оттеглят на почивката с удобно реми, но секунди преди нея Парма нанесе втори удар. Ханданович се намеси ужасяващо при безобидно центриране на Палета, а Пароло се възползва от грешката му и даде нов аванс на гостите.

Интер обаче започна силно второто полувреме и само в рамките на 180 секунди - между 54-ата и 56-ата минута обърна резултата. Първо, Алварес успя да центрира отляво и Паласио с глава наниза втория си гол в мача. Малко по-късно пък Фреди Гуарин направи резултата 3:2. Това развитие обаче не сломи „дуковете" и те бързо стигнаха до ново изравняване. В 59-ата минута Гоби центрира в пеналта и там Сансоне с глава засече, оформяйки крайното 3:3. Интер тръгна да печели мача и бе близо до това в последната минута, когато обаче удар от въздуха на Камбиасо бе спасен от вратаря Миранте.

АРСЕНАЛ И ЕВЕРТЪН С ШОУ НА "ЕМИРАТС"

Арсенал пропусна страхотен шанс да увеличи аванса си на върха във Висшата лига на 7 точки. В мач от 15-ия кръг „топчиите" завършиха наравно 1:1 у дома с Евертън. Така отборът на Арсен Венгер остана на 5 пункта пред преследвачите Челси и Ливърпул и на 6 пред Манчестър Сити.

Първото полувреме на „Емиратс" не предложи чак толкова много интересни моменти, като двата тима сякаш бяха оставили всичко най-интересно за след почивката. Първото положение за лондончани дойде в 27-ата минута, когато сантиметри не достигнаха на Гибс, за да засече ниско центриране на Касорла. В 43-ата минута пък Хауърд трябваше да се намесва, за да спасява опасен удар отблизо на Жиру.

Арсенал започна вихрено след почивката и Рамзи можеше да се разпише, но Хауърд отново внимаваше, излезе и парира удара му. Постепенно и Евертън се активизира, като първо Пиенаар, а след това и Баркли отправиха опасни шутове към Шчесни. Двата отбора пропиляха по още една възможност съответно чрез Фламини и Миралас, преди Арсенал да открие в 80-ата минута. Росицки центрира, а Уолкът свали с глава към Жиру. Таранът се размина с топката, но дебнещият зад него Йозил успя да я вкара отблизо във вратата. Радостта на домакините обаче трая едва няколко минути. Резервата Деулофеу изравни бързо в 84-ата минута. Баркли премина през трима защитници, последва центриране към Лукаку, той не успя да засече, но топката отиде у Деулофеу, който финтира и стреля остро за 1:1. До края Арсенал и Евертън пропуснаха по един страхотен шанс да грабнат трите точки. Първо, Лукаку можеше да донесе успеха на „карамелите", а в добавеното време Жиру с бомба отдалеч нацели гредата.

ЖЕСТОКО СБИВАНЕ ПРЕКРАТИ МАЧ В БРАЗИЛИЯ

Един загинал и трима в кома - това е кървавата равносметка от жестоко сбиване между фенове по време на ключовия мач от бразилското първенство между Атлетико Паранензе и Васко да Гама. Мелето започна веднага след като резултатът беше открит. Двете агитки бяха разделени от една мрежа, която бързо беше съборена. Наетите от домакините частни охранители изпуснаха нещата от контрол и на стадиона трябваше да нахълта военна полиция, която с гумени куршуми успя да овладее насилието.

На терена се приземи хеликоптер, за да изведе тежко ранен мъж. Други трима привърженици бяха закарани в болници, където се борят за живота им. По снимки и видеозаписи полицията започна да издирва участници и подстрекатели на безредиците и вече има задържани. Независимо от кървавите сцени по трибуните играта беше подновена след около час и в крайна сметка двубоят завърши 5:1 за Атлетико, който ще играе за Копа Либертадорес, а Васко да Гама отива във втория ешелон.

ИСПАНИЯ НЕ ВЯРВА В ОТБОРА СИ

Испанците загубиха вяра в отбора си далеч преди старта на Мондиал 2014. Това показват резултатите от анкета, проведена от вестник "Марка". 70% от интервюираните в изследването са отговорили, че отборът на Висенте дел Боске няма да защити титлата си. Все пак мнозинството испанци смятат, че отборът им ще прескочи груповата фаза. Испания е в група с Холандия, Чили и Австралия. "Няма да е лесно да повторим успеха си", призна и вратарят Икер Касийяс. "Всички ще играят с огромно желание и мотивация срещу нас, което е нормално. Заслужихме си статута на фаворит с игрите си през последните години. Искаме да спечелим титлата, но и други отбори имат същото желание", каза още вратарят на Реал (Мадрид).

 


Сходни връзки

НОВИНИ ОТ ЦАРЕДВОРЦИТЕ ВЪВ ФУТБОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди