изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 13:32 EEST
ОЩЕ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ    
СпортОЩЕ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ


ИВЕЛИН ПОПОВ В ИДЕАЛНИЯ ОТБОР НА РУСКОТО ПЪРВЕНСТВО

Капитанът на българския национален отбор Ивелин Попов е сред героите на първата част от руския шампионат. През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 19-ия кръг на Премиер Лигата. В руското първенство следва пауза, а битката за титлата се подновява през март 2014 година. Попето има 2 гола и цели 8 асистенции от началото на сезона в Премиер Лигата с екипа на Кубан и не е пропуснал мач на тима си. 26-годишният футболист има и 3 гола в Лига Европа за краснодарци.

Попов е включен в списък с 12 герои на първата част на руското първенство в материал на Sports.ru. Другите герои са старши треньорът на Локомотив (Москва) Леонид Кучук, вратарят на Зенит Юрий Лодигин, защитникът на питерци Игор Смолников, бранителят на Локомотив (Москва) Ведран Чорлука, защитникът на Зенит Николас Ломбертс, бранителят на Локо (Москва) Виталий Денисов, Ласана Диара, също от тима на "железничарите", полузащитникът на Спартак (Москва) Денис Глушаков, офанзивният халф на Зенит Дани, нападателят на Спартак (Москва) Юра Мовсисян и стрелецът на Ростов Артьом Дзюба.

Ето какво пише в материала за Ивелин Попов: "Инициатор на повечето атаки на Кубан, автор на първия в историята на клуба гол в европейските клубни турнири, един от най-борбените играчи в руското първенство и най-важното - най-добрият автор на асистенции. Най-фантастични за него бяха октомври и ноември. В този период той обезпечи победата на Кубан в краснодарското дерби (първо асистира на открилия резултата Букур, а после сам реализира победното попадение) и като цяло в почти всеки мач се отличаваше с голов пас".

В КИПЪР: ПЕТЕВ Е ХАРИ ПОТЪР

Треньорът Ивайло Петев продължава да пише история с АЕЛ (Лимасол). Кипърският тим на българския спец записа четвърта поредна победа, след като надви с 1:0 като гост Докса (Катокопия) в мач от 12-ия кръг на местното първенство. С успеха си АЕЛ събра 27 точки и води във временното класиране. Фурорът предизвика феновете на отбора да вдигнат в небесата българския треньор. "С пълно право Ивайло Петев може да бъде наречен магьосник или направо Хари Потър. Българинът дойде в Лимасол и буквално направи чудеса с отбора. Видя се осезаемо подобрение в играта на тима, както и във всеки един играч поотделно", написаха ултрасите на АЕЛ в социалната мрежа.

ВИЕЙРА: НА АРСЕНАЛ МУ ЛИПСВАТ ЛИДЕРИ

Бившият халф на Арсенал Патрик Виейра смята, че на сегашния отбор на "артилеристите" му липсват лидери. Французинът бе част от "непобедимите", които през сезон 2003-04 станаха шампиони, без да запишат нито една загуба. Откакто Виейра си тръгна от клуба през 2005 година обаче, лондончани така и не могат да спечелят трофей. "В момента Арсенал показва фантастичен футбол, но трябва да се научи да печели мачове, в които не играе добре. Не мисля, че този отбор е способен на подобно нещо в момента. Може би става дума за липса на лидери. Там няма фигури като Тони Адамс, Сол Кембъл, Мартин Киоун. Това бяха футболисти, които бяха лидери както на терена, така и извън него", смята Виейра.

ТИАГО: ПРЕМИНАВАНЕТО В БАЙЕРН Е НАЙ-ДОБРОТО РЕШЕНИЕ В ЖИВОТА МИ

Полузащитникът на Байерн (Мюнхен) Тиаго Алкантара се чувства изключително щастлив на "Алианц Арена". През лятото бразило-италианецът с испански паспорт активира клаузата си и напусна Барселона, за да работи с Джосеп Гуардиола в Мюнхен. "Да премина в Байерн, беше най-доброто решение в живота ми", заяви 22-годишният халф на пресконференция преди мача от Шампионската лига с Манчестър Сити. "Чувствам се отново на сто процента след контузията. Наслаждавам се много на начина ни на игра. Иска ми се да съм в стартовия състав, няма значение на каква позиция. Играя там, където каже треньорът", увери Тиаго.

Наставникът Гуардиола също похвали сина на Мазиньо. "Доволен съм от поведението му в последните мачове. Той обаче е млад играч и трябва да расте. Получава много похвали и критики. Истината е, че трябва да се развива", каза Пеп.

ПЕПЕ: КРИСТИАНО ЕДИНСТВЕН ЗАСЛУЖАВА ДА СПЕЧЕЛИ "ЗЛАТНАТА ТОПКА"

Защитникът на Реал (Мадрид) Пепе смята, че неговият съотборник Кристиано Роналдо заслужава да спечели "Златната топка" през този сезон. Португалското крило е един от тримата номинирани за отличието заедно с Франк Рибери от Байерн (Мюнхен) и Лионел Меси от Барселона. Според Пепе обаче Роналдо най-много заслужава отличието, тъй като се е представил най-силно през годината. "Кристиано е единственият играч, който заслужава "Златната топка", защото това е индивидуална награда, а той изигра страхотен сезон и показа, че е невероятен играч. Според мен това е най-важното. Испания спечели световното първенство преди четири години, но нито един испанец не спечели "Златната топка". Дано Кристиано продължи да играе по този начин и да помага на отбора ни. Той е щастлив тук и се надява да постигне високите цели, които си е поставил", заяви Пепе.

Бранителят бе спряган за трансфер в Манчестър Сити през лятото, но категорично заяви, че не е помислял да напуска "Сантиаго Бернабеу". "Никога не съм си помислял да напусна Реал (Мадрид). Хората тук ме обичат и аз се чувствам чудесно. Нямам намерение да ходя никъде", допълни португалецът.

ЮНАЙТЕД ПОДНОВИ ИНТЕРЕСА КЪМ СНАЙДЕР

Манчестър Юнайтед ще се опита да привлече Уесли Снайдер през зимата, пишат медиите на Острова. "Червените дяволи" имаха интерес към холандския национал още през 2011 г., но тогава до трансфер не се стигна. Сега Снайдер играе в Галатасарай, а в договора му има клауза за освобождаване на стойност 13 млн. паунда, което няма да е проблем за Юнайтед. Халфът има 96 участия за националния отбор на Холандия и е играл в Шампионската лига с четири различни отбора.

Мениджърът на "червените дяволи" Дейвид Мойс иска да подсили сериозно тима през януарския трансферен прозорец след много лошия старт на сезона. Юнайтед е много далеч от лидера Арсенал и не се вижда как може да защити титлата си от предишния сезон.

 


Сходни връзки

ОЩЕ НОВИНИ ОТ ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди