изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 14:05 EEST
ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТ ПО ОП "Черноморски басейн 2007-2013 г."    
НовиниВчера в областна администрация представители на Регионална агенция за сътрудничество и развитие - Варна, които са спечелили проект по съвместна оперативна програма "Черноморски басейн 2007-2013 г." на ЕС, с  наименование Excellence in public sector (Отличие в публичния сектор), го представиха в областна администрация в Добрич.

Това съобщиха от пресцентъра на администрацията, като допълват, че срокът на изпълнението му е 18 месеца. Проектът се реализира със съвместните усилия на осем участници от седем държави. Водещ партньор е община Пагайо (Република Гърция) с административен център Елефтерополис. Представител на Румъния е община Ажижа, на Молдова - административен район Чокана на столицата Кишинев, както и неправителствената организация с наименованието "Асоциация на завършили академията по публична администрация към офиса на президента на Република Молдова". Следващи партньори са Агенцията за трансгранично сътрудничество "Долно течение на Дунав" - гр. Измаил, Одеска област - Украйна, Съветът за публични услуги на Република Армения - Ереван и община Шиле от Република Турция.
Основната цел на проекта е приложение на модела Обща рамка за оценяване (CAF 2013) дейността на публичните институции и държавни власти, както и на тези от частния сектор. Пряк резултат от внедряването на системата е увеличаването на административния капацитет - приоритет на Националния план за развитие на България 2020. Общата рамка за оценяване (CAF/Common Assessment Framework) е обработен метод на организациите на публичните власти в Европа за подобряване резултатите от тяхната работа с помощта на техники за управление на качеството. Тя е пряк резултат от съвместната работа на министрите на държавите от Европейския съюз, отговарящи за държавните администрации.
Представянето бе направено от Мирослав Цонев - председател, Атанас Даракчиев - зам. председател и Иван Цонев - секретар, на регионалната агенция, като на събитието присъстваха зам.-областният управител Исмет Абил, служители на областна администрация, представители на общините в областта. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА ПРОЕКТ ПО ОП "Черноморски басейн 2007-2013 г." | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди