изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:50 EEST
Бившият депутат на БСП Бойко Великов оглави БОРКОР    
Новини Правителството определи председателя на Комисията за борба с корупцията, конфликт на интереси и парламентарна етика към 41-ото Народно събрание Бойко Великов за директор на Центъра за превенция и противодействие на корупцията и организираната престъпност към Министерския съвет. За предстоящото му назначение БЛИЦ съобщи още снощи.

 Бойко Великов е роден през 1954 г. Магистър е по българска филология и история и по психология, доктор е по психология и доцент по социална и политическа психология във Великотърновския университет „Св. Св. Кирил и Методий”. В началото на кариерата си е преподавател в средни училища, а по-късно – и университетски преподавател.

От 1994 г. до 2013 г. е народен представител в пет последователни парламента, като е бил заместник-председател на Комисията по правата на човека и вероизповеданията към 38-ото НС, председател на Комисията по жалбите и петициите на гражданите към 39-ото НС, председател на Комисията за борба с корупцията към 40-ото НС.

Центърът БОРКОР беше създаден в средата на 2010 г. като специализирана административна структура с аналитични функции за изпълнение на държавната политика в областта на превенцията и противодействието на корупцията и организираната престъпност. От април 2012 г. и. д. директор е заместник-директорът на Центъра Елеонора Николова./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бившият депутат на БСП Бойко Великов оглави БОРКОР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди