изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:14 EEST
СДВР закопча мъжката калинка на ГЕРБ по искане на прокуратурата    
Ред и сигурност

СДВР закопча мъжката калинка на ГЕРБ по искане на прокуратурата



Софийска районна прокуратура (СРП) с постановление поиска от СДВР принудително довеждане на бившия шеф на "Напоителни системи" Георги Нейчев Харизанов, съобщиха от МВР. Той е издирен от служители на СДВР, задържан е тази сутрин и е представен, съгласно постановлението, на органите на прокуратурата, съобщиха от софийската дирекция на МВР.Както БЛИЦ съобщи, Харизанов бе уличен от лидера на "България без цензура" Николай Бареков, че е в групата на Борисов, която използва подземния свят за организация на мероприятия, които целят да дестабилизират страната.  Бареков изпрати и сигнал до прокуратурата с тези данни.

Припомняме, че бившият председател на Съвета на директорите на „Напоителни системи” ЕАД Георги Харизанов има влязла в сила присъда за изнудване по чл. 213 а, ал. 1. Присъдата е издадена от Софийски районен съд и е влязла в сила на 15 април 2005 година. Харизанов е осъден на лишаване от свобода две години условно, с три години изпитателен срок и глоба от хиляда лева.

През 2001 г., на 19 септември, е образувано досъдебно производство за кражба, извършена в големи размери, и представлява тежко умишлено престъпление, срещу неизвестен извършител. То обаче е прекратено, поради липса на доказателства, за да се приведе като обвиняем Георги Харизанов, обявиха от Софийска градска прокуратура. През 2010 г. обаче са открити пръстови отпечатъци на Георги Харизанов, което е наложило възобновяването му. Тогава Харизанов е привлечен като обвиняем. В момента досъдебното производство все още е във фаза на разследване.

На 10 август 2010 г. Софийска районна прокуратура е обвинила Георги Харизанов за закана за убийство. На Харизанов е наложена мярката за неотклонение „подписка”. През 2010 г. на Харизанов е повдигнато и второ обвинение – за закана за убийство, което се гледа в Софийски районен съд.

На 7 октомври Харизанов пак бе задържан. Софийската районна прокуратура му повдигна обвинение, заедно с още негови колеги, заради неизгодна сделка със скрап. Той и още двама бяха в ареста за 72 часа. Харизанов се прочу като „сладура" по време на управлението на ГЕРБ, когато беше шеф на държавното дружество. Прякорът му дойде от регистрация в сайта за запознанства sladur.bg. Скандалът около него се дължеше на факта, че той няма диплома за висше образование и е назначен на поста въпреки двете висящи дела срещу него. / http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

СДВР закопча мъжката калинка на ГЕРБ по искане на прокуратурата | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди