изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 16:23 EEST
ПРЕДСТАВИХА КНИГАТА "ДА ДОСТИГНЕШ МЕЧТАТА СИ" НА СТЕФКА ДИМИТРОВА    
КултураВ истински празник на песента се превърна представянето на книгата „Да достигнеш мечтата си“ на вокалния педагог и председател на сдружение "Ръка за таланта" Стефка Димитрова. Залата на общински младежки център "Захари Стоянов" бе изпълнена с нейни приятели, колеги, родители на деца, които пеят в ръководените от нея формации.



Презентацията на книгата бе направена от доц. Севдалина Димитрова - преподавател в ДИПКО във Варна и шуменския университет "Епископ Константин Преславски". В нея тя каза: "Да достигнеш мечтата си" Стефка Димитрова пише, за да сподели своя практически професионален опит като учител по музика, придобит в продължение на повече от 30-годишна образователно -възпитателна работа с деца от най-различна възраст, започвайки от най-малките - 3-годишни дечица... Книгата "Да достигнеш мечтата си" притежава несъмнени достойнства. Тя е стойностна, необходима и полезна. Уверена съм, че ще намери подобаващо място в обучението на деца и ученици. Би ангажирала и вниманието на всички, интересуващи се от система за развитие на музикалните способности на децата. Идеята на авторката е актуална, позитивна и ценна за педагогическата практика".
"Написах книгата "Да достигнеш мечтата си" в памет на Маестро Захари Медникаров, благодарение на когото обикнах песента за цял живот и който вдъхнови раждането на моята детска мечта, и на 7-годишния Пресиян от Тервел, когото продължавам да нося в сърцето си - каза Стефка Димитрова. - Събрах куража да напиша тази книга не за да се изживявам като писател, а защото житейският път, който извървях досега, ме научи, че човек трябва да изказва благодарността си към всеки, който е оставил добра следа в сърцето му като го подкрепя и му помага. Аз съм щастлива, защото достигнах своята мечта благодарение на обичта, подкрепата и добронамереността на много хора, включително и на децата, с които съм работила и продължавам да работя".



След представянето на книгата на сцената излязоха децата, които пеят в различните формации, ръководени от Стефка Димитрова -  Хор на момчетата при ЦДГ № 8 „Бодра смяна“, ВГ „Славейче“ при ЦДГ № 8 „Бодра смяна“, ВГ „Звънче“ при НЧ „Йордан Йовков-1870 г.“ и ВГ „Звездица“, и солисти при сдружение „Ръка за таланта“. Те изпълниха детски, патриотични и популярни песни. В края на концерта поздрави към Стефка Димитрова отправиха д-р Мария Христова - директор на ЦДГ "Бодра смяна", в която Димитрова е старши учител, и Галина Станева - директор на международния фестивал "Златната рибка", Варна. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕДСТАВИХА КНИГАТА "ДА ДОСТИГНЕШ МЕЧТАТА СИ" НА СТЕФКА ДИМИТРОВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди