изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 12:48 EEST
Владимир Путин: Украйна е добре дошла, но не и задължена да влезе в Митническия съюз    
По света Москва. Започна годишното послание на руския президент Владимир Путин пред парламента. Изявлението съвпада с деня, в който се честват 20 години от създаването на настоящата конституция, предаде РИА Новости.

В речта „За състоянието на нацията” Путин заяви, че Москва трябва да подкрепи желанието на гражданите политическите партии да участват в живота на страната.
„Днес в системата на местното самоуправление има много проблеми. Местните власти са разтърсени от корупционни скандали. А те трябва да бъдат устроени така, че гражданите да имат достъп до тях”, заяви Путин в началото на речта.
Русия не претендира за званието „свръхдържава, разбирано като претенция за световна или регионална хегемония”, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.
„На никого не налагаме своето покровителство, нито пък се опитваме да поучаваме как да живее”, подчерта президентът, отправяйки днес ежегодното си послание към Федералното събрание на Русия.
Заедно с това президентът е уверен в „историческата отговорност на Русия не само като един от ключовите гаранти за световната стабилност, но и като държава, която последователно отстоява ценностните си подходи в това число и в международните отношения”.
Руският президент Владимир Путин постави за задача на руското федерално правителство да създаде мрежа от територии с ускорено развитие в Източен Сибир и руския Далечен Изток, предаде ИТАР-ТАСС.
По думите му в тези райони трябва да бъде подсигурена 5 годишна „данъчна ваканция” за доходи от данъка за добив на полезни изкопаеми, данък за земя и имущество. Трябва да се обърне внимание също така и на осигурителните вноски.
„Моля председателя на правителството да вземе този въпрос под личен контрол”, заяви руският президент пред руското федерално събрание.
Руският президент Владимир Путин заяви, че на чужденците, които нарушават правилата за пребиваване в Русия, ще бъде забранено да влизат в страната за период от 3 до 10 години в зависимост от тежестта на нарушението, предаде Интерфакс.
„За тези, които нарушават правилата за пребиваване в Русия, достъпът ще бъде забранен за срок от 3 до 10 години”, заяви Путин в обръщението си към Федералното събрание.
Владимир Путин заяви, че системата на задължителното медицинско здравно осигуряване трябва да подсигури гаранции за оказване на безплатна медицинска помощ, включително средства за конкретните учреждения, предаде Интерфакс.„Пациентът трябва да знае каква помощ лекарите са задължени да му предоставят безплатно, а лекарите трябва да разбират на какъв принцип им се заплаща работата”, заяви Путин пред Федералното събрание на Русия.
По думите на президента трябва да се направи така, че осигурителните компании да бъдат заинтересувани болниците да предоставят качествени услуги и да следят за това, както и да дават финансова оценка на работата им, за да може пациентът да избира болницата, която работи най-добре.
В речта си пред руския парламента президентът на Русия Владимир Путин заяви, че сливането на Върховния и Висшия арбитражен съд ще позволи изпълнението на основния конституционен принцип – равенство на всички пред закона, предаде Интерфакс.
„Мисля, че обединението на съдилищата ще вкара правото в едно русло, което означава засилване на гаранциите за изпълнението на най-важния конституционен принцип – равенството пред закона”, заяви Путин пред Федералното събрание.
 „Убеден съм, че Конституцията трябва да бъде стабилна като закон, като най-вече това се отнася за глава Втора, в която се определят правата и свободите на човека и гражданина”, заяви Владимир Путин, цитиран от ИТАР-ТАСС.
„При това животът не е спрял на едно място конституционният процес не бива да се разглежда като окончателно завършен, мъртъв. Корекции на Конституцията са възможни и необходими, произтичащи от самия живот”, подчерта Путин в Посланието си към Федералното събрание на Русия.
Русия кани Украйна да се включи в процеса по интеграцията, който Москва започна сред бившите съветски републики, но „не налага на никого нищо”. Това заяви днес руският президент Владимир Путин по време на изказването си пред руския парламент, предаде AFP.
„Не налагаме на никого нищо, но ако нашите приятели искат, ние сме готови да продължим съвместната работа” по участието на Украйна в Митническия съюз, заяви Путин.
 http://www.focus-news.net
 


Сходни връзки

Владимир Путин: Украйна е добре дошла, но не и задължена да влезе в Митническия съюз | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди