изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-19 @ 07:32 EET
ДЕЦА ДАРИХА ЗА БОЛНИ ДЕЦА    
ОбществоДарение спирометър – уред за измерване капацитета на дишане, получи вчера Детско отделение на Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич от ЦДГ №9 „Пчеличка”. На тържеството по повод връчването му присъстваха изпълнителният директор на МБАЛ д-р Красимир Николов, директорът на детската градина Галя Павлова, лекари и медицински специалисти, педагози, деца.



Музикален поздрав отправиха малчуганите от вокалната група на ЦДГ „Пчеличка” с вокален педагог Мария Димитрова.
Средствата за закупуване на апарата са набрани благодарение на инициатива „Малки ангели”. В продължение на една година децата от ЦДГ „Пчеличка” твориха и продаваха своите творби чрез сайта на детската градина.
„Тези дечица са успели със своя труд, със своите рисунки да обърнат внимание на хората – родители, близки, дори бизнесмени и са събрали средства за закупуване на една апаратура, която е крайно необходима за лечението на техните болни другарчета в Детско отделение”, каза д-р Красимир Николов. Галя Павлова благодари на болницата за възможността, която са дали на децата да дарят. „Тези малки деца, където и да отидат по света когато станат големи те ще носят онази първа частица на доброта, от която светът има огромна нужда да върви напред”, каза тя. Инициаторът на „Малки ангели” Оксана Иванова благодари на Общинския съвет, на кмета Детелина Николова, която е патрон на инициативата, на Ротари клуб и други организации и хора, помогнали за набирането на средствата.
Апаратът ще е приложим при повече от половината от децата, каза за НДТ началникът на Детско отделение д-р Йовчо Йовев. Той допълни, че до сега са ползвали спирометъра на Трето вътрешно отделение, но процедурата е била много сложна. Освен това той не е за деца за разлика от дарения вчера.
В края на тържеството всички пациенти на Детско отделение получиха коледни торбички, предоставени от „Лидъл”, а малките певци от вокалната група - от ръководството на болницата. НДТ




 


Сходни връзки

ДЕЦА ДАРИХА ЗА БОЛНИ ДЕЦА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.18 секунди