изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 09:41 EEST
Бандата на Рижите събирала с бухалки по 1 милион на година от длъжници на "Кредилайн"    
Ред и сигурност  Разбитата престъпна група, за удара по която се похвалиха по-рано от МВР, се е занимавала с насилствено събиране на кредити. Бандитите, известни като Рижите, действали на територията на Ямбол, като от 2009 година досега генерирала средно по около 1 милион лева на година от лихварство, съобщи шефът на Апелативната специализирана прокуратура Даниела Попова на пресконференция днес.

Полицейската акция е проведена вчера. След като по-рано днес МВР съобщи за повече от 10 задържани, сега стана ясно, че арестуваните са 20. В момента все още се провеждат разпити. На 8 от задържаните са повдигнати обвинения.

При акцията са иззети бухалки, ножове, дебитни, кредитни и сим карти. Главатарят на бандата Рижите се казва Кирил Желев. От насилственото събиране на задължения са пострадали 80 граждани. 40 от тях са вече разпитани.

Престъпната групировка е обслужвала финансова къща "Кредилайн ООД", съобщи специално за БЛИЦ говорителят на спецпрокуратурата Божидар Димитров. /  http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Бандата на Рижите събирала с бухалки по 1 милион на година от длъжници на "Кредилайн" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди