изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 11:15 EEST
ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА    
ЗемеделиеФизическите лица, които са регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, но не са регистрирани по ЗДДС, имат право да изберат реда за облагане на доходите от дейността си, съобщават от пресцентъра на Националната агенция по приходите.


В случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци, следва да прилагат този ред в срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години, добавят от НАП. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация в срок до 31 декември на предходната година.
Декларацията се подава лично или от упълномощен представител (без да е необходимо нотариално заверено пълномощно. Подаването става в териториалната дирекция на НАП/офис към ТД – по постоянен адрес на физическото лице – регистриран тютюнопроизводител или земеделски производител или чрез лицензиран пощенски оператор. От приходната агенция добавят, че на територията на варненската дирекция, в чийто обхват попада и област Добрич, до момента има подадена само една декларация.
Образец на декларацията може да бъде намерен в интернет страницата на НАП www.nap.bg и в офиса на приходната агенция. За повече информация, интересуващите се могат да се обръщат към служителите, отговарящи на националния телефон на агенцията 070018700 на цената на един градски разговор. НДТ


 


Сходни връзки

ЗЕМЕДЕЛЦИТЕ ПОДАВАТ ДЕКЛАРАЦИЯ ДО КРАЯ НА ГОДИНАТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди