изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 10:28 EEST
Канадски пенсионер дари до цент многомилионен джакпот    
Любопитно Канадец, който спечели 40 милиона долара (около 28 милиона евро) от лотарията, обяви във вторник, че ще дари сумата изцяло за благотворителност. Том Крис (Tom Cris) спечелил джакпота в лотарията през май, но едва в понеделник той решил да сподели това с близките си. Дори и децата му не са знаели, каза той във вторник пред обществената канадска телевизия.

Той обясни, че причината да чака толкова дълго, преди да обяви добрата новина е, че се е надявал да избегне вниманието на медиите. Всъщност то е неизбежно заради правилата на лотарията. Спечелилият трябва да се появи на снимка, държащ в ръце уголемения чек с милионите.

"Мислех да го направя по време на коледните празници, когато хората са заети, но не стана както си мислех", казва мъжът.

Том смята, че има достатъчно късмет. Току-що се е пенсионирал от фабрика за електрооборудване в Калгари, а парите ще отидат до цент за Канадската асоциация за борба с рака, както и за местно здравно заведение, в което са полагали грижи за съпругата му. Самата тя е отнесена от болестта през 2012 г.

"Нямам нужда от тези пари, за да живея", заяви бившият служител. "Аз съм късметлия. Щастлив съм, че спечелих пари. И съм щастлив, че съм в състояние да ги дам". Неговите деца са одобрили този акт на милосърдие, уверява той.

Щастливецът, спечелил джакпота, се появи за задължителната снимка с нахлупена на главата бейзболна шапка и тъмни очила. /АФП
http://news.bgnes.com
 


Сходни връзки

Канадски пенсионер дари до цент многомилионен джакпот | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди