изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 17:16 EEST
ДОБРИЧКИ КУЛИНАРИ – ВТОРИ НА ИЗОЖБА ВЪВ ВАРНА    
НовиниТретата ”Кулинарна изложба-Варна 2013” се проведе в понеделник във Фестивалния комплекс във Варна. В нея своите професионални кулинарни умения и таланти демонстрираха представители на колежи по туризъм, професионални гимназии, хотелски комплекси и елитни ресторанти.

В изложбата със свой отбор взе участие и асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ /АКИГ/ от Добрич, която участва за първи път в кулинарния форум. Темата на събитието беше българска кухня. Отборът с капитан главният готвач на ресторант „Албена“ при Висше училище Международен колеж Росица Иванова представи автентични рецепти от добруджанския край в трите състезателни категории – предястие, основно ястие и десерт. Ястията бяха приготвени така, както са ги правили нашите баби – от натурални продукти, без много подправки, изключително семпли и вкусни.
Именно предястието, поднесено от отбора на АКИГ – катък с печен пипер, взе и втората награда на петчленното жури, съставено от професионалисти и експерти, преподаватели по кулинария и участници в международни и национални първенства. Готвачите от ВУМК впечатлиха гостите и с ухаещата яхния по добруджански със свинско месо, поднесена в кошничка от тесто, която беше едно от желаните за опитване ястия на форума. Десертът, приготвен от сушени сини сливи и ориз, пък е едно от постните ястия, които българката е сервирала на трапезата на Бъдни вечер.
За историята на рецептите, тайните за приготвянето на „бабините манджи в чувен“ и амбицията на АКИГ да съхрани и възроди традиционната българска кухня разказа офис мениджъра на асоциацията Виолета Димитрова. Асоциация „Кулинарни изкуства и гостоприемство“ работи за превръщането на България в атрактивна туристическа дестинация, като промоцира значението на качеството на храната и културата на хранене в туризма.
Този специален кулинарен празник и престижната награда не биха били възможни без любезното съдействие на един от основните учредители на асоциацията – Висше училище Международен колеж, който излъчи отбора, представляващ АКИГ на форума. НДТ


 


Сходни връзки

ДОБРИЧКИ КУЛИНАРИ – ВТОРИ НА ИЗОЖБА ВЪВ ВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди