изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-24 @ 06:18 EEST
ОТ МРЕЖАТА ПО НЯКОЛКО РЕДА ЗА ЦАР ФУТБОЛ    
СпортОТ МРЕЖАТА ПО НЯКОЛКО РЕДА ЗА ЦАР ФУТБОЛ


БАРСА ЗАБИ ОЩЕ ТРИ ГОЛА НА КАРТАХЕНА

Отборът на Барселона спечели и реванша с Картахена от 1/16-финалите за Купата на Испания. След успеха в първия мач с 4:1 реваншът бе абсолютно протоколен и това си личеше и от играта на "каталунците", които видимо действаха без особен ентусиазъм. Въпреки това класата на тима си каза думата и домакините на "Камп Ноу" спечелиха с 3:0. Така с общ резултат 7:1 Барса продължава напред в турнира.
Тата Мартино бе дал почивка на част от титулярите си и като че ли това също оказа влияние върху играта на домакините. В началото на мача играчите на Картахена демонстрираха желание да се докажат срещу по-именития си съперник и на няколко пъти организираха нелоши атаки, а в 28-ата минута удар от фаул на Ерик Лопес се отби от гредата. Барса обаче побърза да укроти устрема на своя съперник и в 31-ата минута Мартин Монтоя проби по десния фланг и центрира в наказателното поле, където Педро изскочи от задна позиция и с прекрасно докосване прати топката във вратата за 1:0. В 68-ата минута пък Неймар изведе Кристиан Тейо, който може би опита да центрира, но топката се отклони от защитник и излъга вратаря, след което влетя в мрежата за 2:0. Крилото на Барселона обаче дори не се зарадва на попадението, което явно стана доста случайно.
До края срещата се доиграваше, но въпреки това в 88-ата минута Неймар получи добра топка и без забавяне я прати във вратата на съперника за класическото 3:0. С този успех Барса официално се класира на 1/8-финалите, където предстои да се изправи срещу Хетафе, който по-рано отстрани тима на Хирона.



МАНЧЕСТЪР СИТИ ПРОДЪЛЖАВА НАПРЕД

Отборът на Манчестър Сити се класира без проблем за полуфиналите за Купата на лигата. "Гражданите" спечелиха категорично с 3:1 при гостуването си на Лестър от четвъртфиналите и си осигуриха продължаване напред.
Срещата започна отлично за "гражданите", които още в 8-ата минута стигнаха до откриване на резултата. Александър Коларов изпълни по прекрасен начин един пряк свободен удар и не даде шанс за реакция на Каспър Шмайхел за 0:1. В 40-ата минута гостите удвоиха преднината си, след като Джеймс Милнър центрира за Един Джеко и той с глава засече кълбото в мрежата. В 53-ата минута отново босненецът успя да се разпише за 0:3 и отново головият пас бе даден от Милнър. В 77-ата минута Лестър все пак направи поражението си малко по-почетно, след като Лойд Дайър се възползва от пас на Пол Кончески и оформи крайното 1:3.



БАЙЕРН Е НА ФИНАЛ СЛЕД РЕЦИТАЛ СРЕЩУ ГУАНДЖОУ

Европейският клубен шампион Байерн (Мюнхен) направи сериозна крачка към поредното си отличие за тази година. "Баварците" спечелиха повече от категорично с 3:0 полуфинала на Световното клубно първенство срещу китайския Гуанджоу и се класираха за финала в турнира.
Още от началото на мача Байерн зареди атака след атака към вратата на съперника. В 3-ата минута Филип Лаам стреля отдалеч. След това в 16-ата минута Тиаго Алкантара овладя в наказателното поле и стреля, но прати топката в гредата. В 24-ата минута германците за втори път треснаха греда, като този път изстрел на Тони Кроос се отби от горната греда. В края на полувремето обаче "баварците" набързо нанизаха два гола във вратата на противника. Първо, в 40-ата минута се стигна до разбъркване в наказателното поле, където топката не бе добре изчистена и стигна до Рибери, който с удар в далечния ъгъл успя да промуши кълбото във вратата. След това, в 44-ата минута, вратарят не се намеси добре при един далечен удар на Марио Манджукич, след което атаката на Байерн продължи и топката отново бе центрирана към хърватина, който този път с глава простреля вратата за 2:0.
Първата по-добра възможност за гостите дойде в началото на втората част, когато след бърза контра Мурики се озова на стрелкова позиция, но се засуети и ударът ме бе отклонен. При ответната атака на Байерн в 47-ата минута топката стигна до Марио Гьотце пред наказателното поле и той с прекрасен прехвърлящ удар не даде шанс на вратаря, пращайки топката неспасяемо в далечния ъгъл.
След това мачът на практика се доиграваше, а "баварците" продължаваха да изпускат добри възможности. В 59-ата минута стражът на китайците трябваше да се намесва след силен удар на Гьотце. В 66-ата минута пък германците удариха нова греда след изстрел на Рибери, а минута по-късно изстрел на Гьотце бе избит от вратаря и отново срещна страничния стълб. По-късно пък с нови пропуски се отличиха Гьотце и Шакири, а в 86-ата минута топката още веднъж срещна напречната греда.
Така Байерн напълно заслужено спечели тази среща и вече чака своя съперник на финала. Късно снощи се изигра вторият полуфинал между Атлетико (Минейро) и Раджа (Казабланка).



ЧЕЛСИ ИЗХВЪРЧА ОТ ТУРНИРА ЗА КУПАТА НА ЛИГАТА

Отборът на Челси отпадна от турнира за Купата на лигата, след като загуби драматично с 1:2 гостуването си на Съндърланд на 1/4-финала в надпреварата.
В началото на мача Челси бе отборът, който стоеше по-добре на терена. Гостите имаха няколко нелоши възможности, като първо Андре Шюрле отправи опасен удар, но право в ръцете на вратаря. След това шанс се откри и пред Вилиан, но и той не затрудни особено Вито Маноне. Бразилецът имаше още един шанс в средата на полувремето, но този път прати топката встрани от вратата. Постепенно обаче Съндърланд успя да изравни играта и дори организира няколко нелоши атаки. При една от тях се стигна до центриране в наказателното поле, където Сезар Аспиликуета игра с ръка, но съдията прецени, че няма основания за дузпа, тъй като защитникът е действал без умисъл.
Челси обаче излезе видимо по-амбициран през втората част и още в 46-ата минута Аспиликуета напредна по десния фланг и центрира остро в наказателното поле, където Лий Кетърмол в опит да изчисти прати топката във вратата си за 0:1. Последваха силни минути за гостите и в 52-ата Ето`о се възползва от грешка в изнасянето на топката и изскочи сам срещу вратаря, но прати кълбото покрай вратата. В 56-ата минута пък Кевин Де Брюин отправи опасен изстрел, който бе спасен от Маноне. Веднага след това шанс се откри и пред Франк Лампард, но неговият изстрел профуча над вратата. В 69-ата минута Съндърланд отговори с хубава възможност пред Кетърмол, който стреля опасно отдалеч, но Марк Шварцър уверено улови.
Челси обаче продължи да бъде по-активният тим и в 78-ата минута Маноне отново трябваше да се намесва решително след опасен изстрел на Шюрле. Изненадващо обаче в 88-ата минута домакините стигнаха до изравняване на резултата. Джоузи Алтидор бе намерен в наказателното поле и опита удар, който бе блокиран, но топката стигна до Фабио Борини, който от труден ъгъл успя да я прати във вратата за 1:1.
Така се наложи да бъдат играни продължения. В тях и двата тима имаха своите шансове, но като че ли домакините бяха по-близо до победния гол, като на два пъти Шварцър трябваше да се намесва решително след удари на Алтидор и Ки. В 118-ата минута обаче ветеранът на вратата на гостите бе безпомощен, след като Ки получи топката в наказателното поле, освободи си пространство за удар и прати кълбото неспасяемо във вратата за 2:1.
Така Съндърланд, който се намира на дъното на класирането в Премиър лийг, сътвори истински подвиг срещу далеч по-именития си съперник и се класира на 1/2-финал в турнира.



АНДРЕС ИНИЕСТА ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДОГОВОРА СИ С БАРСЕЛОНА

Барселона ще продължи договора на своя полузащитник Андрес Иниеста през следващата седмица, съобщи "Футбол Еспаня". Президентът на каталунския клуб Сандро Росел е заинтересован от продължаването на договора на 29-годишния испански национал. Росел планира да убеди Иниеста да постави подписа си под новия договор след Коледа. Заплатата на Андрес Иниеста трябва да бъде 11 милиона евро годишно. Договорът на Андрес Иниеста с Барселона е до лятото на 2015 година.



МОУРИНЬО ХАРЕСА ЗВЕЗДА НА ИНТЕР

Мениджърът на Челси Жозе Моуриньо има желание да привлече в състава си звездата на Интер Фреди Гуарин, пишат медиите в Англия. Според изданията португалският специалист е готов да извади до 15 милиона английски лири за услугите на колумбийския халф. 27-годишният полузащитник е един от най-добрите футболисти на Интер и през миналото лято бе в полезрението на друг английски клуб - Манчестър Юнайтед. Сега обаче Моуриньо е обявил пред клубните си шефове, начело с Роман Абрамович, че иска да привлече именно Гуарин като основна цел на зимната селекция на "Стамфорд Бридж".
Основно предимство на Гуарин пред други потенциални трансферни цели на Челси е това, че Интер не участва в европейските клубни турнири през този сезон. Това означава, че колумбиецът има правото да играе за "сините" в Шампионската лига, където кампанията на лондонския клуб продължава. Челси се изправя срещу турския Галатасарай на 1/8-финалите в най-комерсиалния клубен турнир в Европа.




ИЗБРАХА КРЕСПО ЗА ИГРАЧ №1 В ИСТОРИЯТА НА ПАРМА

Бившият нападател на Парма - аржентинецът Ернан Креспо, е признат за най-добрия играч в стогодишната история на италианския футболен клуб. Награждаването на Креспо бе в рамките на празнуването на столетието на клуба, основан през 1913 година.
Ернан Креспо е най-добрият голмайстор в историята на Парма с 94 гола, вкарани в различни турнири. Аржентинският футболист игра в Парма в периода 1996-2000 година и през 2010-2012 година до прекратяване на кариерата си.
Като играч на Парма аржентинецът печели Купата на УЕФА, Купата и Суперкупата на Италия. На церемония, състояла се в знаменития оперен театър "Реджо", Ернан Креспо каза: "Тази награда е безценна за мен. Нямам думи, за да обясня колко съм горд и щастлив".




ТЕВЕС НЕ СМЯТА, ЧЕ ЩЕ ИГРАЕ НА СВЕТОВНОТО

Нападателят на Ювентус и аржентинския национален отбор Карлос Тевес е песимист за шансовете си да попадне сред избраниците на селекционера на "албиселесте" Алехандро Сабейя за предстоящия Мондиал. "Не мисля, че моите голове ще убедят Сабейя, за да ме вземе на Световното първенство", заяви Ел Апаче в интервю за "Тутоспорт". "Надявам се да дам най-доброто от себе си през този сезон. Сега мисля как да спечеля Скудетото с Ювентус. Сезонът не е приключил и ще се опитаме да завоюваме всички възможни купи", сподели амбицирано стрелецът на Старата госпожа.
Аржентина разполага с превъзходни нападатели, сред които са още Лионел Меси, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Есекиел Лавеци и Родриго Паласио. Карлито има десет попадения в Серия "А" от началото на сезона и е с ключова роля за господството на Юве в Италия.



ГАТУЗО ИЗРИГНА: ЯДОСАН СЪМ

Легендарният полузащитник на Милан и "Скуадра адзура" Дженаро Гатузо призна, че е много ядосан относно разследването, което прокуратурата в Кремона започна срещу него във връзка с уговорени мачове. Носорога, както е прякорът на световния шампион, обяви, че никога в живота си не е залагал и не е участвал в нечисти схеми. "Ядосан съм, разбира се. И обиден. Все пак запазвам спокойствие и ще се постарая да се изясни всичко. Не искам да се петни кариерата ми. Никога не съм залагал", лаконично коментира Рино пред "Sportmediaset".
Славният бивш играч на "росонерите" е носител на орден за заслуги към Италия. За "Скуадрата" Гатузо има 73 мача, като със синята фланелка записа мачове на три световни и две европейски първенства. В личен план бившият №8 е баща на дъщеря и син. Младият треньор е и собственик на рибарски магазин.


 


Сходни връзки

ОТ МРЕЖАТА ПО НЯКОЛКО РЕДА ЗА ЦАР ФУТБОЛ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди