изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-23 @ 20:24 EEST
МАЛКИТЕ ТЕНИСИСТИ УСПЕШНО БЕРАТ ПЛОДОВЕТЕ НА СВОЯ ТРУД    
СпортДобрич има своето специално място в българския тенис през последните две десетилетия, но една дузина малки таланти поставиха града на водещо място в аристократичния спорт и накараха своите съперници да се съобразяват с тях на кортовете в цялата страна. В конкуренцията на стотици деца от цяла България, които се занимават с тенис, ракетите на Добрич спечелиха 13 турнира при децата до 8 и 10 г.

Потенциалът им е предпоставка в следващите години столицата на Златна Добруджа да има в тяхно лице позитивна реклама и множество поводи за гордост и то в най-хубавите години за българския тенис, когато целият свят е вперил поглед в родната ни звезда Григор Димитров.

Макар и малки, местните таланти вече знаят, че само с много часове труд в залата и на открито, както и с воля, могат да вървят по пътя на победата и да преследват своите мечти.

За първи път шестима тенисисти от Добрич участваха в заключителния Мастърс, в който право да играят имат само най-добрите ракети в България. 4 от тях бяха при децата. Михаела Йорданова стана вицешампионка на България при момичетата до 8 г., като през годината триумфира в два турнира от Програмата „Тенис 10s” на федерацията. Нейният потенциал бе забелязан от световната тенис компания Wilson, с която през октомври малката чаровница подписа двегодишен международен договор за реклама и спонсорство. При 10-годишните Карина Георгиева спечели два турнира и завърши на престижното четвърто място в Мастърса, а успешното й представяне доведе и до договор с Prince. Марина Христова бе непобедима в четири турнира у нас, завърши пета на Мастърса, а шампионското й представяне продължи и на кортовете в Румъния. Забележително бе представянето и на Емилиян Цветков, който изпраща 2013 година с 4 турнирни победи и участие в Мастърса при 10-годишните момчета. Златен медал в Русе спечели Виктор Дойчев, като множество призови класирания имаха и Ася Мелникова, и Натали Георгиева. При най-малките изгря звездата на 6-годишния Валери Дойчев, който спечели бронзов медал на турнир до 8 г. в Русе и в регионалния отборен шампионат във Варна.

При по-големите първата ракета на клуба Калина Божилова завоюва бронзов медал на Мастърса при девойките до 18 г. в София и завърши трета на турнир на БФТ в Сливен. С бронз в Града на Сините камъни се окичи и Христина Дянкова, която на Мастърса зае пето място. Двете за първи път играха в основна схема на турнир по тенис за жени с награден фонд 10 хиляди долара от календара на ITF, който се проведе в Албена.    

 


Сходни връзки

МАЛКИТЕ ТЕНИСИСТИ УСПЕШНО БЕРАТ ПЛОДОВЕТЕ НА СВОЯ ТРУД | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди