изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 20:03 EEST
ДА ПОИГРАЕМ С ДЕЦАТА НА КОЛЕДА    
КоледаДА ПОИГРАЕМ С ДЕЦАТА НА КОЛЕДА

ИГРА  „С големите ботуши, потропва…”

Нужно е да разполагате с елха в средата на помещението и няколко чифта големи ботуши. Децата обуват голям чифт обувки и по сигнал на мама или татко /или някой друг/ обикалят елхата. Печели този, който финишира първи.

ИГРА „Без какво не може на празника?”

Децата се събират и започват да изброяват едно след друго без какво не може на празника – Дядо Коледа, Снежанка, елха, празнична вечеря, играчки за елхата, баница с късмети и т.н. Губи това дете, чийто ред е дошъл, а то не се сети без какво не може празника. Може да се включат и  възрастни.

ИГРА „Орехов футбол”

Играе се на масата, с пръсти – показалец и среден пръст, а вместо топка се ползва орех.

ИГРА „Дядо Коледа”

Играта се играе от 2 отбора. На всеки отбор се дават букви. След стартов сигнал, всеки отбор трябва да изпише правилно: "Дядо Коледа". Печели този отбор, който се е справил най-бързо.

ИГРА „Игра с думи”

Един от всички участници казва две думи. Следващият участник трябва да свърже двете думи в смислено изречение и да добави нова дума. Следващият участник трябва да свърже трите думи в смислено изречение и да добави нова дума. И така, отпада този, който не е запомнил всички думи или не може да ги свърже в смислено изречение.

ИГРА „Писмо до Дядо Коледа”

Определят се 10 прилагателни, които трябва да се използват при написване на писмо до Дядо Коледа. Всички участници заедно съставят писмото. Прилагателните могат да са: дебел, богат, брадат, гладен, очилат и т.н.

ИГРА „Къде са подаръците? ”

Вместо да подредите подаръците под елхата, скрийте ги из цялата къща, като дадете жокер (картинка) на детето - да ги търси и намери само. koledaidva.alle.bg/НДТ

 


Сходни връзки

ДА ПОИГРАЕМ С ДЕЦАТА НА КОЛЕДА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди