изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 13:26 EEST
КУКЛИ И КОЛИ - НАЙ-ЖЕЛАНИТЕ ПОДАРЪЦИ В ДЕТСКА ЯСЛА "ПРОЛЕТ"    
КоледаВесело коледно настроение царува в детска ясла "Пролет". За него допринасят както уникалните украси - на занимални, коридори и на самата сграда, която вечер грее в светлини, така и тържествата, които се провеждат в групите.

Подготовката за тях започна в началото на декември, сподели директорът на детското заведение Кина Драгнева. По време на празниците малчуганите пеят, танцуват, играят, забавляват се... Тържества има поотделно във всяка една от групите, така може да се изяви всяко дете, обяснява директорката. За страхотното коледно настроение допринасят и красивите костюми - на джудженца, звездички, снежинки, коледарчета... Тази година към отбора се присъединиха и снежни човеци и джуджанки.

Несъмнено най-големи са емоциите, свързани с посрещането на Дядо Коледа. Подготовката за него също е отрано - по време на едно от заниманията децата са написали писмо до Белобрадия старец, в което са си пожелали подарък. Писмата са закачени на табло, а родителите са се заели с изпълнението на желанията на децата си. По време на тържествата срещите с Дядо Коледа са изпълнени с много емоции за децата - те искат да го пипнат, да го докоснат, да чуят гласа му. А когато развърже чувала с подаръци, настава истинска еуфория. "Има едно изискване, което се стремя да изпълнявам - подаръците на децата трябва да са в прозрачен плик - споделя Кина Драгнева. - Детето иска, като го вземе, да види какво е. Може да е най-вълшебната кукла, най-красивата, най-скъпата, ако е опакована, оставя пакета на земята, отива и взема на другото дете топката, куклата, влакчето и казва: "То е моето". И както при всички деца - Дядо Коледа раздава на момиченцата основно кукли, а на момченцата - коли. Искайки такива подаръци, децата желаят да подражават на своите родители - да карат като татковците си и да се грижат за бебета като майките си, обяснява директорката.

"Искам да поздравя децата и техните родители, като им благодаря, че са избрали нас, и им пожелая много здраве и късмет - каза Кина Драгнева. - Искам да поздравя колектива на детска ясла "Пролет", служителите, събрали в себе си много обич, топлина, професионализъм и висока отговорност и всеотдайност, за да се чувстват децата като при своите родители". НДТ

 

 


Сходни връзки

КУКЛИ И КОЛИ - НАЙ-ЖЕЛАНИТЕ ПОДАРЪЦИ В ДЕТСКА ЯСЛА "ПРОЛЕТ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди