изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 21:45 EEST
Форбс: Шелдън Аделсън е спечелил най-много през 2013 г.    
По света Шелдън Аделсън оглави класацията на бизнесмените, спечелили най-много пари в света през 2013 година, като доходът му е достигнал 15 милиарда долара, съобщава списание "Форбс".Американският хазартен магнат е печелил около 41 милиона всеки ден и така състоянието му е нараснало с 68% за една година.


Макар Аделсън да е собственик на веригата казина и хотели "Сендс" в Лас Вегас, основният му доход идва от казината в Макао и Сингапур. Само до преди няколко месеца той беше на 11-то място в класацията на списанието за най-богати американци, а сега вече се е изкачил на пето. Състоянието на бизнесмена се оценява на 37,2 милиарда долара.

Втори в класацията е 29-годишният създател на социалната мрежа Фейсбук Марк Зукърбърг. През тази година той е увеличил своя капитал с 13,6 милиарда долара. Така само за една година Зукърбърг е успял да удвои състоянието си, което в момента възлиза на 25,8 милиарда долара.

В тройката е и основателят и изпълнителен директор на "Амазон" Джеф Безос, който е забогатял с 13,3 милиарда долара /ръст от 56%/.

След него се нарежда президентът на инвестиционния холдинг "Бъркшир Хатауей" Уорън Бъфет с 12,1 милиарда долара.

От пето до осмо място са окупирали представителите на семейство Уолтън, контролиращи най-голямата в света верига магазини "Уол-Март".

Девети е основателят на интернет-търсачката Гугъл Лари Пейдж. За година той е забогатял с 9,4 милиарда долара.

На десето място е председателят на борда на директорите на "Майкрософт" Бил Гейтс. През 2013 създателят на технологичната корпорация е увеличил своя капитал с 9,3 милиарда долара. Състоянието на Гейтс се оценява на 74,1 милиарда долара, което го прави най-богатия човек в света.

Миналата седмица авторитетното американско издание "Маркетуоч" също публикува класация на милиардерите, получили най-голям доход през 2013. Тя бе оглавена от Уорън Бъфет с 12,7 милиарда долара, а на второ място беше поставен Бил Гейтс с 11,5 милиарда долара. Аделсън, който е начело на рейтинга на "Форбс", се оказа едва трети с 11,4 милиарда долара. В първата петица попаднаха още Джеф Безос с 11,3 милиарда долара и Марк Зукърбърг с 10,5 милиарда долара.  http://www.trud.bg


 


Сходни връзки

Форбс: Шелдън Аделсън е спечелил най-много през 2013 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди