изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 15:04 EEST
Руски съд нареди ареста на банкер милиардер    
По света Руското правосъдие нареди да бъде издирен и арестуван милиардерът Сергей Пугачов, банкер и собственик на френската верига от луксозни магазини за хранителни стоки "Едиар". Нареждането е в рамките на разследване за фалита през 2010 г. на неговата Межпромбанк, съобщи в. "Комерсант", цитиран и от АФП.

"Басманният съд в Москва нареди да бъде арестуван Пугачов, който в момента се намира в чужбина", пише изданието, цитирайки собствени източници. Според "Комерсант" бизнесменът е заподозрян в измама в големи мащаби, за което може да получи присъда до 10 г. затвор.
Межпромбанк е извършвала подозрителни трансакции като преводи в чужбина на средства на руските собственици.

Говорителка на Басманския съд потвърдила, че има заповед за арест на богаташа по искане на руския следствен комитет. Адвокатите на Пугачов са обжалвали и решението трябвало да бъде преразгледано в близко време.

Смятан през 90-те години на миналия век за "банкера на Кремъл", Сергей Пугачов, виден олигарх и бивш сенатор от региона на Тува, изгради империя в Русия, но купи и много активи в чужбина. Черешката на тортата е френската верига "Едиар" (Hediard), придобита през 2007 г.

Синът му Александър Пугачов през 2009 г. стана собственик на едно от емблематичните заглавия във френската преса - в. "Франс соар". Тогава той бе на 23 г.

Години наред Сергей Пугачов бе в списъка на доларовите милиардери, но по време на кризата парите му се стопиха и се смята, че днес има около $ 500 млн.

http://www.24chasa.bg

 


Сходни връзки

Руски съд нареди ареста на банкер милиардер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди