изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-20 @ 00:27 EEST
ЧАРОВНИЦИТЕ НА ДОБРУДЖА: НАНСИ ГЕОРГИЕВА: ЗА МЕН ТАНЦЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ    
Чаровниците на Добруджа За мен танцът е начин на живот, начин да изразиш какво чувстваш. Това споделя чаровницата от снимките - Нанси Георгиева. Тя е едно от златните момичета на зонална танцова организация "Алексия". И макар да е едва на 15 години, Нанси вече има над 30 награди – индивидуални и с групи, от световни, международни и национални танцови надпревари. "Винаги танцувам за удоволствие. Никога не съм мислила да спра да танцувам, да се откажа", категорично е момичето.

Нанси е на 6 години, когато сама решава, че иска да се занимава в танци. Кара майка си да я запише на класически балет, като всички малки момиченца мечтае да стане балерина. След разговор с ръководителката Севдалина Мавродиева-Нейкова решават, че за Нанси е най-подходящо да се занимава с шоу денс. Когато е във втори клас семейството й се премества да живее във Варна. Чаровницата обаче продължава да танцува в Добрич, защото, по думите й, "Алексия" е най-добрата школа в България. "Имам много силна връзка със Севдалина Мавродиева-Нейкова, тук са приятелите ми, с които имаме много общи интереси", споделя момичето. За ръководителката си разказва: „Госпожата прави танците според танцьора, познава ни много добре. Допитва се и до нас, но окончателното решение е нейно и винаги е права. До сега не е правила нещо, което да не ми допадне. Имам й пълно доверие”.

Красивото момиче не помни първото си излизане на сцена, било е твърде малко. Но знае, че е било на концерт в Добрич, в група, с танца „Русалки”. Спомня си обаче първото си индивидуално участие - на 11 години на национално състезание в София. Там се представя с танца "Картата на съкровището” и грабва трета награда. А тази година се сбъдва и голямата й мечта – да стане световен шампион. На световния шампионат „Звездите на танца” в Пореч, Хърватска, печели две първи места – индивидуално с танца „Златен паун” и в малка група – с „Кобри”. Последният танц е изпълнен на галаконцерта, печели награда и за най-красиви костюми. Чаровницата споделя, че за да се пребори един изпълнител с голямата конкуренция, не е достатъчно само да танцува добре, важна е и хореографията, и костюмът. И е категорична, че  постигнатите големи резултати са комплекс от нейния труд и този на Севдалина Мавродиева-Нейкова. Нанси споделя, че не е очаквала наградата в Хърватска, тъй като конкуренцията е била много голяма – тя е мерила сили с танцьори от Германия, Русия, Словения, Сърбия, Румъния, ЮАР… Категорична е, че това й е най-ценната награда до момента. Тази година талантливото момиче има още две първи места – от световната купа „Денс фест” в Нови сад, Сърбия.

Нанси не крие, че се лишава от много неща, за да постига толкова високи резултати. „Но за мен е удоволствие да танцувам, правя го с много обич”, споделя момичето. Разказва, че понякога по цели седмици отсъства от училище, за да се готви за състезание. Това обаче не й пречи да е отлична ученичка. През свободното си време… танцува. „При мен всичко е свързано с танца. У дома си измислям нови танци, правя си сама хореографии”, разказва Нанси. И е категорична – иска да продължи и в бъдеще да се занимава с това – да стане или професионален танцьор, или хореограф.

15-годишното момиче е изправено пред ново предизвикателство – по Коледа заминава със семейството си да живее в Маями, САЩ, където от дълги години са баба й и дядо й. Дори не знае дали в България или в Щатите ще отбележи светлия християнски празник. Но споделя, че е по-важно, че ще е със семейството си. А първото нещо, което ще направи, когато пристигне в Маями, ще е да си потърси школа, в която да танцува. НДТ


ЧУДОТО "АЛЕКСИЯ"

 


Сходни връзки

ЧАРОВНИЦИТЕ НА ДОБРУДЖА: НАНСИ ГЕОРГИЕВА: ЗА МЕН ТАНЦЪТ Е НАЧИН НА ЖИВОТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди