изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 12:26 EEST
Новогодишните амулети    
Любопитно Всички новогодишни поверия могат да се вместят с една фраза - ‘Както посрещнеш новата година, така и ще я изживееш’. И най-удивителното е, че тази поличба работи като никоя друга, дори при хората, които изобщо не вярват в такива неща.  И все пак, какво означава тази фраза?

- В новогодишната нощ не бива да се карате, иначе цялата следваща година ще премине в конфликти.
- В новогодишната нощ не бива да плачете и да се самосъжалявате, иначе цялата година ще е изпълнена с мъка и депресии.
- В новогодишната нощ не бива да чупите съдове, иначе няма да избегнете караници с близките си.
- В новогодишната нощ не бива да отказвате на просяци, иначе самите вие през цялата година ще получавате откази.
- Ако в новогодишната нощ ви се изпълни някое съкровено желание, то през цялата година желанията и мечтите ви ще се осъществят.

Колкото по-богата е трапезата на Нова година, толкова по-щедра във всяко отношение ще са следващите дванадесет месеца. А за да ви носи всеки от тях печалба и да е щастлива, поставете на масата минимум 12 блюда или чинии с мезета.

Колкото по-шикозен е тоалетът ви на празника, толкова повече ще привличате успеха. А ако при това е и съвсем нов, то през настъпващата година ви очакват изключително приятни и продуктивни промени.  

Колкото повече се смеете от сърце, радвате се и пеете, толкова по-безгрижна и щастлива ще е настъпващата година.

Най-приятното нещо от новогодишната традиция е размяната на подаръци. Много е важно да се знае, че подаръците за близките хора не трябва да са формални, затова предварително се информирайте какво всъщност очакват любимите ви хора и не се скъпете.

Ако мечтаете за щастие през новата година не само за себе си,но и за семейството, следвайте древните традиции - съберете се всички на една маса и посрещнете Нова година в тесен роднински кръг.

За да привлечете щастието  в дома си и да предпазите  жилището от зли сили, ще ви помогнат няколко новогодишни амулета.

Амулетът ‘Зло зад прага’ не е ръкотворен - трябва само да спазвате правилото да не каните в дома си на Нова година хора, настроени враждебно към вас или близките ви, таящи злоба, завист или обида. Ако не  успеете да избегнете срещата, когато отваряте вратата на такъв човек, шепнешком произнесете: ‘Остави злото зад прага’.

Направете новогодишна кошница-амулет. Когато празниците свършат, ще можете да употребите съдържанието й по предназначение. Този амулет ще ви донесе сладък  живот и  щастие.

Вземете малка плетена кошничка, зелена хартия слъчогледови семки, хубави шоколадови
бонбони, един голям портокал или няколко мандарини - според броя на хората в семейството и елхови клонки. Семките символизират плодородие, бонбоните - безгрижен живот, портокалът и мандарините - слънчева  светлина и  топлина, а елховите клонки - дар от Новата година.

Друг амулет са камбанките на входната врата. Може да окачите една,  две или пък  цяла връзка. Украсете ги с червени ленти с красива панделка. Звънът при отварянето на вратата прогонва злите духове, като при това привлича щастието и успеха. А лентата обединява семейството  и носи в дома радост и богатство.

Новогодишни амулети са и многобройните свещи и гирляндите с фенери.  Те ще привлекат в дома ви топлината, уюта, добрите приятели, ще ви предпазят от конфликти и недоразумения.

Не скъпете време, спазвайте традициите, направете си амулети и тогава семейството ви ще е щастливо, успяло и материално осигурено през цялата следваща година.

http://www.teenproblem.net/

ВСЯКА ЗОДИЯ СИ ИМА АМУЛЕТ

ВЕЧНИТЕ ПЕРЛИ

Галя от Каризма плени Мария Илиева с бразилски ритми

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ ОТ ИСТОРИЯТА НА ЧЕСЪНА

 


Сходни връзки

Новогодишните амулети | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди