изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 11:08 EET
Металотърсач разкрил жената-камикадзе във Волгоград, жертвите можело да са десетократно повече    
По светаОфициалният представител на Следствения комитет на Русия (СКР) Владимир Маркин заяви, че жертвите на терористичния атентат на гарата във Волгоград са можели да бъдат десетократно повече. Жената-камикадзе, която е била опасана с експлозиви, била засечена от металотърсача на входа на зданието. "Около 13 часа пред металотърсача на входа на жп гарата се е взривила терористка-камикадзе. По всяка вероятност жената се е изнервила да не бъде разкрита. В това време към нея се е запътил и един от полицаите, охраняващи входа и тогава жената се е самовзривила, свидетелстват очевидци. Числото на жертвите е можело да бъде много повече, ако тя бе проникнала в салона за пътници. В този момент на гарата е имало много хора, тъй като са били отменени три влака. Сами можете да си представите колко жертви е можело да има", коментира пред Lifenews.ru Владимир Маркин.







По разследването на тетористичния акт работят следоватеи от централата на СКР. Назначени са съответните експертизи, по които ще бъде установена самоличността на терористката и жертвите. До момента се съобщава категорично за 14 жертви и 27 ранени, сред които за съжаление има и дете. По-рано РИА Новости съобщи за 18 жертви.

Веорятно броят на загиналите ще нарасне, тъй като сред ранените има такива в критично състояние. Сред ранените има и 10-годишно дете, а сред загиналите - един полицай и няколко сътрудници на правоохранителните органи, съобщава агенцията.

Очевидец на трагедията разказва, че телата на ранените и жертвите били пръснати по пода на залата за пътници, както и по стълбите пред входа на сградата.

Разследващите ще търсят и връзка между днешния терористичен акт и този на 21 октомври, при който Наида Асиялова - жена-камикадзе, опасана с бомба, се взриви в автобус по линия 29 в града. Тогава загинаха шестима, а пострадаха 22 души.

По първоначални данни мощността на взрива на жп гарата във Волгоград е бил с мощност 10 кг тротилов еквивалент. /  http://www.blitz.bg/

Опубликованы первые списки пострадавших при теракте в Волгограде

Волгоградские СМИ опубликовали первые списки пострадавших в результате взрыва на городском вокзале. В частности, список пострадавших приводит информационный портал v1.ru.

В списке фигурируют 12 фамилий. По данным издания, в числе пострадавших оказался девятилетний ребенок, а также С.Н. Демченко, О.И. Иваненко, Л.В. Толмачева, Н.А. Дудина, О. Битюцкая, А.Л. Сугробов, В. Л. Повышаев, С.В. Петров, А.В. Киселев, П.А. Фифилов и Михаил Шубин. Списков погибших пока нет.

В свою очередь РИА Новости со ссылкой на областной Минздрав сообщает, что всего на данный момент госпитализированы 33 человека. Восемь из них находятся в тяжелом состоянии, а один — в крайне тяжелом.

Число жертв теракта ведомство оценивает не менее чем в 13 человек. В свою очередь следственные органы ранее сообщили о 14, а региональные власти — о 15 погибших. Общее число пострадавших, по их данным, составило от 30 до 50 человек.

Взрыв на волгоградском вокзале произошел 29 декабря в 12:45 по местному времени. По данным следствия, взрывное устройство привела в действие террористка-смертница. По факту случившегося возбуждено дело о теракте. Региональные власти заяви ли, что выплатья пострадавшим и семьям погибших компенсации. Кроме того, с 1 по 3 январяв регионе объявлен траур.  http://lenta.ru

10 загинали при атентат на ж.п. гарата на Волгоград

Вижте организаторите на терористичния акт във Волгоград

Атентат в Русия - десетки убити и ранени при взрив на автобус (видео)




 


Сходни връзки

Металотърсач разкрил жената-камикадзе във Волгоград, жертвите можело да са десетократно повече | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди