изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 04:29 EET
200 руски туристи с малки деца бедстват на летище Варна    
НовиниОколо 200 руски туристи бедстваха без храна и вода с часове на варненското летище, научи БЛИЦ. Те трябвало да кацнат тази сутрин в 7.30 часа в Пловдив, но заради лошото време полетът е бил пренасочен за морската столица.

Сигнал за случая бе изпратен и до редакцията на БЛИЦ: “Ние сме от хотел в Пампорово. Наши туристи днес сутринта трябваше да кацнат на летище Пловдив. От няколко часа около 200 човека от Русия, стоят затворени в транзитната зала с малки деца и са оставени без питейна вода дори и никаква информация. Молим за съдействие, ако е възможно да се занесе вода на хората!”

“Децата са плакали за вода, никой от летището не е искал да помогне, дори митничарите не са ги пуснали. Накрая от хотела звъннахме във външно министерство и оттам уредиха туристите да бъдат преместени в друга зала”, разказа пред БЛИЦ Валери Александров, управител на хотел “Forest Glade”.

Проверка на БЛИЦ разкри, че туристите са пристигнали у нас с чартърен полет на руската компания Orenair. Оттам обаче нямаха информация за скандала в България.

Правило в подобни случаи е самата фирма – превозвач да подсигури храна и напитки на пътниците си.

Това бе и официалният коментар от Летище – Варна. “Неща като храна и вода се поема от авиокомпанията. Пътниците са били настанени в отделен салон, съгласно разпоредбите. При решение на авиокомпанията са били преместени в друга зона, където от самата авиокомпания са раздали храни и напитки”, заявиха оттам.

Гъстата мъгла, която тази сутрин затвори летище "Пловдив", се разсея и аеропортът вече работи, съобщиха около 14,20 часа от там.  http://www.blitz.bg/
 


Сходни връзки

200 руски туристи с малки деца бедстват на летище Варна | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди