изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2023-10-04 @ 02:19 EEST
България е зодия Телец    
Хороскоп Астрологията като повечето науки съдържа в себе си противоречия. Така например за зодиакалния знак на българския етнос се водят отдавнашни полемики. Има две основни теории за това как изглежда хороскопът на България. Някои астролози смятат, че нашата държава е под знака на Скорпион, но аз се придържам към теорията, че в хороскопа на България Слънцето се намира в знака Телец. Ето защо страната ни е надарена с плодородна почва. Тук може да се отглеждат всякакви плодове, зеленчуци и житни култури.

В близкото минало България имаше изградени традиции в земеделието, които постепенно ще започнат да се възраждат. Земята ни не е богата откъм ресурси, но притежава стратегическо място и прекрасна природа.

Трудностите

ни идват от

Козирога

В науката за звездите Телецът се управлява от Венера, а тя ни дарява както с красива природа, така и с красиви хора. В същото време България е с асцендент Козирог. Какво означава асцендент? Асцендентът е знакът, който дава външния облик и темперамента на притежателя на хороскопа, без значение дали това е човек или държава. В астрологията знакът на Козирог се свързва с трудности, пречки, ограничения и аскетизъм. При представителите на тази зодия успехът винаги идва много бавно, с цената на много лишения. В целия зодиак няма да намерите по-търпеливи от Козирозите. Това обяснява защо нашата история е изпълнена с постоянни трудности, пречки и изпитания. В митологията козата е упорито животно, което се катери към върха, за да намери препитание. Планинският релеф на страната ни също е под знака на Козирога.

Когато се разглежда астрологична карта, централно влияние имат управителите на ключовите точки. В хороскопа на България това са: Венера, защото управлява знака Телец, и Сатурн, защото управлява знака Козирог. Ще имаме предвид и още един незаобиколим фактор - планетата Плутон. Тя управлява Скорпиона, но ще прекара доста време в сектора на Козирога.

Промяната в

политиката

идва с Плутон

Плутон влезе в знака Козирог през 2008 г. и ще бъде там до края на 2024 г. Той ще влияе през един по-продължителен период върху обществено-политическите процеси у нас. Плутон ще се опита да отхвърли типичния консерватизъм на българина. Тази планета подклажда нуждата от промяна и трансформация. В астрологията тя носи символа на птицата Феникс, която възкръсва от пепелта. Така е и с Плутон. Той ще иска да промени статуквото и да изгради нов ред с нови ценности, но преди това ще трябва да си платим цената за това. Тази планета винаги действа отвътре навън. Това означава, че ще трябва първо да се променим ние самите, а после да променяме реда и ценностите.

Към положението на Плутон в знака Козирог ще прибавя още един астрологичен символ. Това е планетата Уран и нейното настоящо положение. Най-общо казано, когато на небето се установят планети в противоположна или квадратна позиция - това създава напрежение. В момента Уран е в знака на Овена и прави към Плутон ъгъл от 90 градуса. Това противопоставяне на Плутон и Уран ще стане по-осезаемо през април, защото тогава ъгълът ще бъде точен. Тези две планети имат несходство в характерите по между си. Едната е бърза и прави промените на външен план, а другата е бавна и изисква вътрешен катарзис. Това ще поставя българите в неизгодно положение, защото конфигурация на Уран и Плутон ще подклажда общественото недоволство и е възможно да се стигне до ексцесии. В квадратурата енергиите на двете небесни тела се блокират взаимно и произвеждат страх и несигурност. През новата година ще нараства желанието за промяна на досегашното положение. За съжаление двете планети не търпят компромиси, а ще провокират борба и бунт. Ще започне да клокочи мощна енергия от революционни импулси срещу изменчивите политически структури.

Април е

критичният

месец

Месец април е особено нажежен, защото на небето Марс ще се присъедини към Уран и неговата жажда за революция. Богът на войната носи със себе си силна воля, но и агресия. Той би могъл да бъде колкото последователен и устремен към целта, толкова и нетърпелив и нервен.

Луната в хороскопа на България се намира в края на знака Скорпион, а негов управител е небезизвестният Плутон. В мунданната астрология Луната олицетворява народа, а нейното положение дава неговите характеристики. Знакът на Скорпиона се свързва с тайните учения и окултните кръгове. Това е едно от обясненията защо българинът, когато иска да научи нещо, не отваря учебника, а отива при гадател.

Управителят на Скорпиона Плутон има още една съществена характеристика - тайни служби и организирана престъпност. Тук няма нужда от никакви по-нататъшни обяснения за българската държавна сигурност и каналите за наркотици за цяла Западна Европа.

От октомври на 2012 година Сатурн е в знака Скорпион. Неговото влияние там ще бъде до 18 септември 2015 година. Така че плутоновият акцент и необходимостта от духовна трансформация е доста силна на всички нива. Сатурн, от една страна, подтиква към промяна в структурата и амбициите, а от друга страна, положението му в сектора на Скорпиона налага нуждата от презареждане на духовните и физическите вътрешни сили.

Кармата ни

е управниците

да работят

за себе си, не

за страната

В мунданната астрология Сатурн се свързва с държавните политики и цели. Кармата на България е, че вместо управляващите да работят за народа и неговата сигурност, те обслужват свои и чужди интереси. Планетата Сатурн символизира отговорност към по-нисшестоящите, а точно това не се случва на хората. За съжаление хората се оправят всеки както може. Ново натрупване на безотговорност води до плащането на много висока цена от всички - както управляващи, така и граждани.

Народът ни ще постигне повече за собственото си благополучие, ако не е толкова озлобен и критичен. Ако личната инициатива бъде подкрепяна, това ще засили увереността и отговорността ни и ще даде нов тласък към промяна на йерархията.

Новата 2014 година ще бъде силно противоречива. Тенденциите, които започнаха през 2013-а, ще се запазят и в този смисъл новата и старата година си приличат. 2014-а ще носи както положителни, така и отрицателни емоции, породени от планетарните аспекти на небето. Големите планети си остават в същите зодиакалните знаци и по този начин основните линии, диктувани от тях, ще се запазят.

Пак ще търсим

разбирателство

2013 година бе под знака на планетата на любовта, естетиката и приятелството, а 2014 година ще бъде покровителствана от Нептун. Това е планетата, която носи висшата любов, духовността и тайнството. За страната ни, а и за света като цяло, през новата година голямо значение ще имат социалните взаимоотношения. Ще се очертае ясен път за търсене на разбирателството и хармонията между класите. Непрестанно ще се търси балансът между тях. Сега е времето да се отправим в една позабравена посока на добротата и чистотата. От всеки от нас ще зависи каква ще е годината. Не бива да чакаме отгоре някой друг да направи годината ни спорна, а само ние самите можем да си я направим такава.

Ако успеем да издържим урока си, след това ни очаква възможността да направим истински еволюционен скок в нова ера в човешкото развитие.

Нептун изисква от хората да се стремят към всеопрощаваща любов и духовно израстване. Тази планета проповядва човеколюбие и доброта. Според древноримската митология Нептун е богът на моретата и океаните. На астрологичен език това означава, че ако не се съобразяваме с темата на управляващата планета през годината, ще бъдем засипани от лъжи и политически “недоразумения”. Това може да доведе до гняв и агресия между хората. Планетата Нептун ще има важно значение, защото се намира в собствения си знак Риби и това прави влиянието й особено силно. Тя ще ни създава условия за духовно израстване, нови идеи и творчески насоки, но само от нас зависи дали ще се възползваме от нейната подкрепа в този момент. Силата на Нептун се крие в невидимия поток, който клокочи под повърхността и който обединява привидно разделените и скрива разликите. Енергията на тази планета търси общия знаменател, под който може да се съединят повече идеи. Именно затова той олицетворява идеалите и духовността. Той ще ни подтиква към споделяне и всеопрощаване - все неща, които стоят над личните потребности и битийното ежедневие.

Докато Нептун е в Риби, е времето, когато се очаква от нас да минем на страната на любовта и подкрепата, а не да останем в тесногръдото си злободневие и да тъпчем на едно място. Трябва да преодолеем границите и различията между отделните хора, нации, религии. Необходимо е да направим така, че различните обществени строеве да заговорят по между си, а противоречащите си икономически философии да си подадат ръка, за да достигнем до единната движеща сила. Хубавото е, че Нептун ще се задържи достатъчно дълго време в своя знак Риби, за да ни помогне да осъзнаем как малките кавги са довели до големи конфронтации, които сме спрели да виждаме.

Финансови

ограничения

В тази противоречива ситуация планетата на закона и реда Сатурн ще ни подлага на изпитания. Тя ще създава ограничения във финансовата система, която и без това има затруднения заради трудносъбираемите кредити. Сатурн ще оказва натиск върху кредитната дейност в България, а и по целия свят. Все повече хора и фирми ще имат трудности да обслужват задълженията си заради ниските доходи.

Държавата пак

ще е в недостиг

на средства

Това ще окаже влияние на социалните фондове и държавата ще има сериозни затруднения до края на 2014 година, за да изплаща социалните си задължения. Парите за пенсии и помощи няма да достигат и това ще се усети чувствително в края на новата година. Когато говорим за движението на Сатурн в Скорпион, няма как да не забележим, че държавата ще се опита да засили контрола си над малкия и средния бизнес за сметка на големия. Сатурн ще диктува и още едно, второ действие - усилването на влиянието на полицията, тайните служби, секретните отдели и организираната престъпност. Чистачът на кармата Сатурн ще подсили авторитета на обществените и синдикалните организации. Гражданските сдружения и асоциациите ще се трансформират и активират през 2014-а. Общественото пространство ще се отсее от ненужното и неефективното през този период.

Едва след като премине месец април, напрежението в обществото ще намалее. Изборите за евродепутати ще уталожат конфронтацията в обществото, звездите обещават по-голяма сговорчивост между суверена и политиците.

Меркурий е малка планета, но ще окаже своето ретроградно действие през три периода на година. Той ще се движи в обратна посока през февруари, юни и октомври 2014 година, което налага на управляващите да не поемат и подписват никакви глобални договори, свързани с икономиката на държавата в тези периоди.

Безработицата

ще намалява

2014 година ще бъде наситена с резки обрати в социално-политически план. Можем да я наречем годината на дисциплината. Хубавото е, че ще ни накара да бъдем будни и да отстояваме позицията. Икономическият растеж, който се очаква, няма да се случи толкова бързо и основно ще разчитаме на европейските проекти и фондове. Безработицата ще започне постепенно да намалява, за което ще са нужни усилията на всички слоеве на обществото. Синдикалните движения ще започнат да изпълняват ролята, за която са създадени, и да защитават правата на работливите, защото ще осъзнаят, че само тези хора могат да спасят България. Ще има протести и демонстрации, но само така ще останем виждащи и чуващи. Вълната на недоволство ще продължи да се надига, но това няма да доведе до големи политически промени. Статуквото ще се запази, но всички ще усещаме, че предстоят сериозни размествания.

http://www.trud.bg

ВАШИТЕ ХОРОСКОП ЗА 2014 Г. - ГОДИНАТА НА ЗЕЛЕНИЯ ДЪРВЕН КОН

 


Сходни връзки

България е зодия Телец | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2023 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.33 секунди