изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:40 EET
МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ    
ВреметоСофия. През януари средната месечна температура в Северна България и високите полета е между минус 3 и 0˚, по Черноморието, в Горнотракийската низина и долината на р. Струма – от 0 до 3˚, а в планинските райони – между минус 8 и минус 3˚. Тази година през януари се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата. Такава е месечната прогноза за януари на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Марияна Попова, синоптик в НИМХ - БАН.
Sexy-Xmas-BabesSexy-Xmas-BabesSexy-Xmas-BabesSexy-Xmas-Babes

Най-ниските температури през януари ще бъдат между минус 8° и минус 13˚, а най-високите между 10° и 15˚. Средната месечна сума на валежите в по-голямата част от страната е между 30 и 60 л/кв.м, в планините и най-южните райони – между 60 и 110 л/кв.м, тази година се очаква месечната сума на валежите да бъде под нормата.
Месецът ще започне с облачно, но сравнително топло време, като тенденцията е към намаление на облачността и слабо повишение на температурите. В равнинната част от страната ще има условия за мъгли и ниска облачност, а температурите ще остават по-ниски. Вероятност за превалявания има около 6-8-ми, предимно слаби и, заради високите температури, предимно от дъжд.
През повечето дни от второто десетдневие времето ще остане спокойно. В отделни дни на отделни места са възможни слаби превалявания, отново предимно от дъжд, но съществени валежи не се очакват. В равнинната част от страната ще има ниска облачност и мъгли, а в следобедните часове, временно и слънце. С повече слънчеви часове и сравнително високи температури ще бъде в планините и планинските райони.
И през третото десетдневие тенденцията е да се запази антициклоналния тип време – почти без валежи, със сравнително високи температури, с разкъсана облачност и много слънчеви часове.
 


Сходни връзки

МЕСЕЧНА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО ПРЕЗ ЯНУАРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди