изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 22:58 EEST
Можем да се лекуваме и в чужбина с пари от Здравната каса    
ЗдравеВече можем да се лекуваме планово във всяка европейска клиника, но касата ще дава само толкова средства, колкото струва съответната процедура в България. Разликата ще е за наша сметка. В извънболничната помощ ще има повече безплатни изследвания за децата. Всички пациенти до 18 години ще се изследват профилактично за бъбречни заболявания, а също така вече ще се ползват отделни направления за детски хирурзи, както и за съдови специалисти.

Пенсионерите ще плащат един лев за преглед при личен лекар вместо досегашните 2,90. За пациентите, които преминават на Телк – достъпът ще се облекчи значително и те ще могат да се ползват и стари изследвания и епикризи.

От тази година се въвеждат няколко нови клинични пътеки за безплатно лечение в болница – за рядкото заболяване муковисцидоза, както и за някои бъбречни заболявания при децата. Ще се осигури и болнично лечение на жени с патологично протичаща бременност. Лекарите и здравната каса се разбраха и за увеличение на парите по над 30 клинични други пътеки.

Планират се промени и за пациентите, които напускат болница. До 30 дни след изписването болните ще имат право освен на двата задължителни прегледа, също и на изследвания.
http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Можем да се лекуваме и в чужбина с пари от Здравната каса | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.71 секунди