изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 10:16 EEST
Френско списание пусна видео на заснет призрак,който броди из Софийските гробища!    
По света Клип с призрак, който броди из Софийските централни гробища, пусна в сайта си легендарното френско списание Paris Match („Пари мач“), пише в.„Телеграф”.

Духът обитава гробница на голямо семейство, загинало мистериозно при пожар преди век. Клипчето е заснето с инфрачервена камера от Наталия Перманова и качено още през август миналата година, а първото му пускане в сайта на френското списание е на 29 декември 2012 г.

На видеото се вижда как безформена фигура влиза и излиза през вратата на гробницата. Духът наподобява човешка фигура, движи се плавно и леко – наричат го „танцуващия призрак“.

Авторката смята, че той обитава гробницата на загиналото през 1912 г. семейство Сарафови. Девет души от тази фамилия са положени в криптата, най-малкият е дете на 4 години, най-възрастният – мъж на 64 години.

Всички те са изгорели в пожар точно на Нова година през 1912 г., като тогава полицията не е установила дали той е резултат от умишлен палеж или става дума за нелеп инцидент. Според Перманова най-вероятно духът е на член на фамилията и все още не може да намери покой.

В архивите на Софийските централни гробища няма данни за евентуално оцелели в пожара, а и изобщо за тази трагедия. Пречат елементарни технически причини – тъй като оттогава е изминало доста време.

Проверка на „Телеграф“ обаче е показала, че няма яснота за коя от криптите в столичните гробища става дума. Макар авторката да твърди, че показаната гробница е в София, сред 30-те крипти в гробището няма нито една, която да прилича на показаната в клипа.

Вижте видеото:

 


Сходни връзки

Френско списание пусна видео на заснет призрак,който броди из Софийските гробища! | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди