изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 18:07 EEST
Пиронкова отстрани и Шахар Пеер    
Ред и сигурност Цветана Пиронкова се класира за основната схема на турнира в Сидни след страхотен обрат срещу Шахар. Най-добрата ни тенесистка явно си повярва, че има потенциал за нещо много повече от показаното през миналата година. Срещата изобилстваше от безброй обрати, но в крайна сметка победата бе за Пиронкова. Тя ще продължи напред в турнира с награден фонд 710 000 долара след 6-3 6-7(4) 6-3.

Срещата стартира с три поредни гейма за българката, последваха три в сметката на Пеер и сетът приключи с нови три за Пиронкова. Подобен бе сценарият и на втория - 4-0 за Цвети, 4-4 след поредната размяна на ролите в мача, пробив за първата ни ракета и ситуация, в която сервираше за победата. Шахар Пеер не само го върна, ами поведе с 6-5, но в този момент пловдивчанката задържа подаването си и вкара сета в тайбрек, който за съжаление завърши със 7-4 точки в полза на противничката ѝ.

В третата решаваща част драмите опредлено не спряха - отново добър старт на Цвети в сета и аванс от 4-2 гейма, Пеер върна пробива и сервираше за равенство в резултата, но точно тогава Пиронкова отново проби и при 5-3 мнозина се питаха дали е дошъл краят на този емоционален двубой или предстои нова порция обрати. В крайна сметка българката реализира още първия си мачбол и приключи драмата след 2 часа и 20 минути игра.

След днешния успех Пиронкова се класира за основната схема, а там ще срещне Сорана Кърстя. Намиращата се в момента под №22 в света румънка и Пиронкова са се срещали два пъти и са си разменили по една победа 2-6 6-1 6-1 за Цвети през 2011 г. на клея в Палермо и 6-4 6-4 за Сорана на тревата в Бирмингам през миналия сезон. Успее ли да се справи и с румънката, във втори кръг българката ще играе или срещу Светлана Кузнецова, или Варвара Лепченко, информира TennisKafe.com.

http://tennis.actualno.com


 


Сходни връзки

Пиронкова отстрани и Шахар Пеер | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди