изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:49 EET
Баронеса от български произход помага на социални домове    
Новини За 14-ти път германската баронеса Рени фон Бехтолсхайм помага на социални домове и манастири у нас, както и на хора в неравностойно положение. Баронесата е с български произход и е родена в Хасково.

Преди 33 години любовта й към немски барон я отвежда далеч от родината, а преди 7 години любовта към хората тук я кара да започне да се връща на всеки 6 месеца, за да помага, стана ясно от репортаж на Нова телевизия.

„Аз съм си българка. Разчувствам се, когато почна да говоря на тая тема. И просто това ми беше мечтата да помагам, след като виждам какво е положението в България, да помагам по някакъв начин", обяснява баронеса Рени Фон Бехтолсхайм.

При всяко идване баронесата носи по около 80 тона храни, памперси и медицински консумативи. Помощите се събират от немски фирми и обикновени хора, а за организацията се разчита на Малтийския орден.

Тази година Рени фон Бехтолсхайм е донесла и хиляди пакети с продукти от първа необходимост, а раздаването им започна в дома за стари хора в родното й Хасково. http://www.trud.bg/

 


Сходни връзки

Баронеса от български произход помага на социални домове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди