изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-18 @ 20:58 EEST
Варненски митничари откриха 14 млн. къса контрабандни цигари    
Ред и сигурност4 милиона къса контрабандни цигари са открили служители от Митница Варна и от дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ в навечерието на новата година. Това съобщи на пресконференция днес Бранимир Раданов, началник сектор „Граничен контрол и борба с наркотрафика“.


Контрабандната стока е била открита на пристанище „Варна-запад“ на 30 декември сутринта. Тя е била в контейнер, разтоварен от кораб, идващ от Турция и плаващ под флага на Антигуа и Барбуда.

От 270 контейнера са селектирани 5 по метода анализ на риска. Един от контейнерите е бил натоварен в Обединените арабски емирства, а получател е българска фирма. При физическата проверка на този контейнер зад резервни части за селскостопански машини са открити 14 милиона къса цигари без бандерол. Всички са от марката „Rubi Super Slims”, която легално се произвежда в Индия. 

Това е най-голямото количество цигари, задържано от митническите служители за 2013 година. Предотвратената щета за бюджета е в размер на над 3.3 млн.лв.
По случая е образувано досъдебно производство и е уведомена Варненска окръжна прокуратура.  http://dnesplus.bg
 


Сходни връзки

Варненски митничари откриха 14 млн. къса контрабандни цигари | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди