изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-03-29 @ 12:15 EET
Цацаров освободи шефовете на специализирани отдели в НСлС    
Ред и сигурност Новият заместник главен прокурор и шеф на Националната следствена служба (НСлС) Евгени Диков е предложил нова структура на службата, съобщиха от там. Със заповед от 6.01. 2014 г. главният прокурор на България Сотир Цацаров освободи всички досегашни завеждащи специализирани отдели в НСлС - Румен Василев, Ваня Дойчева, Ангел Александров, Койчо Трухчев, Младен Петров и Емил Киров, който пък е освободен по негова молба.

Заместник-главният прокурор по разследването и директор на НСлС Евгени Диков е предложил на главния прокурор проект за нова структура на НСлС в съответствие с Плана за действие на Прокуратурата на Р България. Предложението включва редуциране на броя на отделите и оптимизиране на специализацията на следователите.

Досегашният заместник-директор на НСлС Петко Петков е подал оставка. Заместник-главният прокурор по разследването и директор на НСлС Евгени Диков ще предложи на Висшия съдебен съвет (ВСС) кандидатурите на следователите Лъчезар Стоичков Пенев и Кънчо Иванов Митов за заместник-директори на Национална следствена служба.

Лъчезар Пенев е роден на 21.09.1955 г. в гр. Силистра. През 1980 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет със специалност „право“. В продължение на 33 г. е работил като адвокат и следовател. В периода 1999 – 2011 г. е началник-отдел в НСлС. Специализирал е в Унгария, Чехия и Гърция. Преминал е курс на обучение в школата на ФРБ по проблемите на разследване на убийства. Кариерата на Лъчезар Пенев е свързана основно с разследване на криминални престъпления. Последната му атестация от ВСС е с оценка „много добър“.

Кънчо Митов е роден на 25.05.1955 г. в гр. Панагюрище. През 1988 г. завършва Юридическия факултет на Софийския университет със специалност „право“. В продължение на 24 г. е работил като следовател. От 2004 г. е повишен в ранг „ръководител на отдел в НСлС“. Специализациите на Кънчо Митов са свързани с разследване на компютърни престъпления, икономически престъпления и трафик на хора. Последната му атестация от ВСС е с оценка „много добър“./ http://www.blitz.bg
 


Сходни връзки

Цацаров освободи шефовете на специализирани отдели в НСлС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди