изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-25 @ 23:03 EEST
ПРЕЗ ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД ОБЩИНА ДОБРИЧ Е ДОГОВОРИЛА 30 ПРОЕКТА ЗА 200 МЛН. ЛВ.    
НовиниПрез програмния период 2007 - 2013 г. община Добрич е изпълнила или е в процес на реализация на проекти на стойност 200 милиона лева, съобщават от там. Инвестициите са в областта на пътната инфраструктура, градската среда, образование, иновации, добри европейски практики, социални услуги, спорт, туризъм, административен капацитет. Успешно са договорени 30 проекта, финансирани от европейски и други фондове.  Проектите са представени в специална брошура, издадена от информационния център "Европа Директно Добрич".

По оперативна програма „Регионално развитие” са реализирани или в процес на реализация 12 проекта на стойност 29 632 900 лева. Сред тях са проектите „Рехабилитация и реконструкция на общински пътища на територията на Община град Добрич”, „Реконструкция на бул. „25 септември” – пешеходна зона”, „Към по – качествено образование в ареал Добрич чрез обновена и модернизирана инфраструктура”, „Добрич жива шевица от таланти”, „Бъдеще за Добрич”, „Интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Добрич”, “Предотвратяване на последиците от наводнения на територията на град Добрич чрез укрепване на напречното сечение на река Добричка”, „Йовковият Добрич – съвременна туристическа дестинация”, “Пъстрото лице на Добруджа”, ”Изграждане на 4 броя Центрове за настаняване от семеен тип”, „Обновена и модернизирана градска среда чрез реконструкция на Градски парк „Св. Георги” и „Заедно за безопасността на регионите”.
По оперативна програма „Околна среда” проектите са на стойност 153 877 375 лева. Единият е “Изграждане на регионална система за управление на отпадъците в регион Добрич”. Вторият проект е „Интегриран проект за подобряване на водния сектор в град Добрич – фаза 1”. Това е най-мащабният инфраструктурен проект на община Добрич, който предвижда реконструкция на 77, 3 км. водопроводна мрежа, 0,3 км. канализационна мрежа, 4600 м. канализационни колектори и модернизация на Пречиствателната станция за отпадни води в село Врачанци. По него е  сключено проектно договорно споразумение с МОСВ за финансиране в размер на 115 милиона лева и са проведени всички основни процедури съгласно изискванията на ЕК.
По оперативна програма „Техническа помощ” проектите са 2 на стойност 504 517 лева - „Създаване и функциониране на Областен информационен център –Добрич” и „Повишаване на квалификацията на служителите”.
По оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” проектите са 5 на стойност 952 764 лева - „Моето училище – моят интересен свят”, „Подкрепа за достоен живот”, „Ръка за помощ”, „За по – достоен живот” и „Интегрома”.
Два са проектите, реализирани по програмата за трансгранично сътрудничество България-Румъния. Те са на  стойност 18 128 139 лева - POFTIC – „Повишаване потенциала за развитие чрез организиране на възможностите и подобряване на туристическата инфраструктура в трансграничния регион” и SMART – „Устойчивост, мобилност, достъпност в трансграничния регион Констанца – Добрич – Транспортна инфраструктура”. По други програми са реализирани проекти на стойност 2 508 679 лева. НДТ


 


Сходни връзки

ПРЕЗ ПРОГРАМНИЯ ПЕРИОД ОБЩИНА ДОБРИЧ Е ДОГОВОРИЛА 30 ПРОЕКТА ЗА 200 МЛН. ЛВ. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди