изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-19 @ 15:48 EEST
127 ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧ    
Новини

В последните осем месеца Община Добрич изпълнява проект „Повишаване на квалификацията на служителите от Община град Добрич“, съгласно договор № А12-22-31/08.05.2013 г. за безвъзмездна финансова помощ по Оперативна програма „Административен капацитет” (ОПАК), съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд, съобщиха от общината.



В проекта на общината бяха предвидени 163 обучения, но след икономия на средства от проведени процедури по ЗОП и одобрено от Управляващия орган пренасочване на освободени средства, броят на планираните за една година обучения нарасна на 175.

Към края на миналата година са проведени 127 обучения – близо 75 на сто от заложените в проекта. 80 служители участваха в 24 вида краткосрочни курсове, организирани от Института по публична администрация и проведени в учебна база гр. Банкя и в София. Тематично обученията благоприятстват повишаване административния капацитет на участниците, подобряване на конкретни умения и познания, както и на мотивацията в трудовия процес. През м. декември 2013 г. приключиха успешно с изпитен тест обученията по английски език в нива А1 и В1. Част от служителите продължават в следващото ниво, съответно А2 и В2. Освен по английски език, продължават курсовете за участниците по немски и румънски език, както и в жестомимичния език. Езиковите обучения се провеждат два или три пъти седмично в извънработно време.

В оставащите четири месеца до края на проекта предстои успешното приключване на езиковите обучения и участие на служители в 18 обучения на Института по публична администрация. НДТ

 


Сходни връзки

127 ОБУЧЕНИЯ ПО ПРОЕКТ НА ОБЩИНА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди